ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπύρος Λυκούδης: Επιμένω στη συνάντηση του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

LykoudisSp

«Οποιαδήποτε συνεργασία έχει ως επιλογή τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς έχει και τη δική μας στήριξη, των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Action104,6fm , αλλά πρόσθεσε: «Αν όμως η απάντηση στην αδικαιολόγητη αλαζονεία της μίας πλευράς δεν είναι η επίμονη προσπάθεια υπέρβασής της αλλά επιμέρους κινήσεις που εξ’ αντικειμένου συντηρούν τις αποστάσεις δεν είμαστε σε καλό δρόμο».

Χαρακτήρισε, πάντως θετική κάθε κινητικότητα στον ευρύτερο Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό χώρο που στοχεύει στη συσπείρωση του συνόλου των δυνάμεων.

Ο κ. Λυκούδης είπε ότι  δεν συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας της Παρασκευής που είχε ως αντικείμενο, λήψη απόφασης για πολιτικούς προσανατολισμούς του κόμματος, διότι ως μη ενταγμένος στο Ποτάμι, ως μη μέλος του, δεν μετέχει σε αποφάσεις για γενικές πολιτικές του επιλογές.

Σε ανακοίνωσή της, η πολιτική κίνηση «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» τονίζει ότι «μένει σταθερά προσηλωμένη στον στρατηγικό της στόχο για την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων και τη δημιουργία ενός Νέου Ενιαίου φορέα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.Η πραγμάτωση του στόχου αυτού προϋποθέτει τη συνάντηση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων, μεγαλύτερων ή μικρότερων, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές. Το χρειάζεται η Κεντροαριστερά. Το χρειάζεται η χώρα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top