ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπ. Λυκούδης: «Αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές δεν υπάρχουν»

Kiniseis_Gazarte_Lykoudis

«Η ενιαία πολιτική έκφραση της Προοδευτικής Παράταξης αποτελεί βασικό στόχο της Πολιτικής Κίνησης των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» δηλώνει στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής με Το Ποτάμι και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς».

«Οι πρόσφατες δηλώσεις της κ. Γεννηματά», σημειώνει, «παρουσιάζουν οπωσδήποτε ενδιαφέρον αλλά αφορούν πρωτίστως στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ. Εκεί θα εξειδικευτεί, εάν αντιλαμβάνομαι ορθώς την πρότασή της, το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων, εκεί προτείνει να συζητηθεί και να αποφασιστεί ο χαρακτήρας του Νέου Φορέα. Απολύτως λογικό αν επιδιώκει καταρχήν τη συνεννόηση των κομμάτων – κινήσεων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ. Απευθύνεται όμως η κ. Γεννηματά και σε κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Δεν καθίσταται σαφές, αν θεωρεί ότι το ενδιαφέρον όλων αυτών για το θέμα, πρέπει να εκδηλωθεί με την οργανική συμμετοχή τους στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ. Αν αυτό θεωρεί, το βήμα παραμένει μετέωρο.»

«Αγεφύρωτες προγραμματικές διαφορές δεν υπάρχουν. Αυτό δείχνει και το ομόφωνο Κοινό Πόρισμα» προσθέτει ο κ. Λυκούδης.

«Επομένως, δεν απομένει παρά η απλή κίνηση. Να καθίσουμε άπαντες γύρω από ένα τραπέζι για να συμφωνήσουμε όσα συγκροτούν τον Οδικό Χάρτη προς το Ιδρυτικό Συνέδριο του Νέου και Ενιαίου Φορέα ab initio, εξ υπαρχής, ήτοι χωρίς προαπαιτούμενα και εκ των προτέρων προσχωρήσεις σε άλλα σχήματα. Πρόκειται για μια σαφή και χωρίς προσχήματα πολιτική διαδικασία», καταλήγει.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top