ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπ. Λυκούδης: Θα στηρίξω την συμφωνία των Πρεσπών

lykoudis-spyros

Ο Σπύρος Λυκούδης από το βήμα της Βουλής επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι θα δώσει θετική ψήφο στην συμφωνία των Πρεσπών στην οποία χαρακτήρισε επιτυχή όσον αφορά την επίλυση του ονοματολογικού της γειτονικής χώρας.

«Η συμφωνία διασφαλίζει την εθνική γραμμή όσον αφορά τη λύση για το όνομα και γι’ αυτό συνιστά επιτυχία. Η συμφωνία επιλύει τις σημαντικές εκκρεμότητες και αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής που έχει δυνατότητες αλλά και κινδύνους. Θα δοκιμάσει τις σχέσεις μας με τους γείτονες και μακάρι να πετύχουμε. Θα στηρίξω με την ψήφο μου την συμφωνία, ελπίζοντας και προτρέποντας όλους να χαμηλώσουν τους τόνους και να πάψουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά ας κάνουν όλοι μερικά βήματα πίσω», είπε.

Ο κ. Λυκούδης ανέφερε πως σέβεται όλους εκείνους που έχουν αντίθετη άποψη για τη συμφωνία από τη δική του, τους κάλεσε όμως και εκείνοι να σεβαστούν την δική του θέση.

«Όσοι είναι αντίθετοι στην συμφωνία έχουν από όλους μας τον απόλυτο σεβασμό μας, είναι παράλογο να στέκεται κάνεις στις διάφορες γραφικότητες και στις ακροδεξιές ακρότητες, όταν έχουμε να κάνουμε με γνήσια αισθήματα χιλιάδων συμπατριωτών μας. Όμως θα απαιτούσα από αυτούς που κινητοποιούνται να σέβονται και τον πατριωτισμό τον δικό μας και να μην τον αμφισβητούν. Δεν μας βγάζει πουθενά μια τέτοια στάση, μας οδηγεί σε νέες επικίνδυνες καταστάσεις και σε νέες εθνικές περιπέτειες που θα τις πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επέκρινε σε υψηλούς τόνους τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση που κρατούν στην συμφωνία λέγοντας ότι αντικατέστησαν το διχαστικό δίπολο μνημόνιο αντιμνημόνιο με ένα νέο διχασμό για το ναι ή όχι στην συμφωνία των Πρεσπών.

«Η συμφωνία έγινε από την κυβέρνηση εργαλείο για την εξυπηρέτηση και πολιτικών σχεδίων. Πυροδότησε μια νέα εθνικιστική έξαρση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για ένα νέο διχασμό που έρχεται να αντικαταστήσει το διχασμό που δημιούργησε παλιότερα το αφήγημα της αντιμνημονιακής απάτης. Σε αυτό το διχασμό συμπρωταγωνιστει δυστυχώς η αξιωματική αντιπολίτευση υπερακοντίζοντας σε αδικαιολόγητες εθνικιστικές οξύτητες. Όσοι διαμορφώσαμε την πολιτική μας ταυτότητα μέσα από τους δημοκρατικούς αγώνες της αριστεράς δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αποστροφή μας σε αυτό το νοσηρό κλίμα που εμποδίζει να διαμορφωθεί και να διατυπωθεί ανεπηρέαστα η πολιτική σκέψη. Αν θα τιμωρηθούν στην κάλπη όσοι πρωταγωνιστούν στο νέο διχασμό είναι το λιγότερο, τα άλλα πράγματα που προκύπτουν καθώς ο νέος διχασμός είναι το μείζον».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top