ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σρι Λάνκα: Αυξάνει διαρκώς η λίστα των θυμάτων

srilanka1

Σοκ έχουν προκαλέσει οι πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν  ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα σε εκκλησίες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, καθώς μέχρι στιγμής, στη «μαύρη λίστα των θυμάτων» έχουν συμπεριληφθεί πάνω από 200 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 35 είναι ξένοι υπήκοοι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο Κολόμπο για τις πολύνεκρες επιθέσεις ενώ οι έρευνες για όσους εμπλέκονται στις επιθέσεις συνεχίζονται.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Το πρωί σημειώθηκαν εκρήξεις σε έξι διαφορετικά σημεία της Σρι Λάνκα βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα. Πριν καλά – καλά να συνέλθουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Σρι Λάνκα από τις αιματηρές επιθέσεις, έγιναν άλλες δύο εκρήξεις, μία σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας – από την οποία υπήρξαν άλλοι δύο νεκροί – και άλλη μία στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο του Κολόμπο. Στην τελευταία επίθεση, ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς.

Το υπουργείο Άμυνας μετά τις βομβιστικές επιθέσεις και τις εικόνες χάους που επικράτησαν στους δρόμους, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας 12 ωρών, από τις 18:00 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι απαγόρευσε την πρόσβαση σε βασικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε υπηρεσίες μηνυμάτων.


Ο πρωθυπουργός της χώρας Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε καταδίκασε απερίφραστα τις «θρασύδειλες επιθέσεις» όπως τις χαρακτήρισε ενώ κάλεσε όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς».
Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 207 ανθρώπους. Η «λίστα των θυμάτων» αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς εκατοντάδες τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομειακά ιδρύματα, με αρκετούς εξ αυτών είναι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top