ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών με πρόταση εν όψει του Eurogroup

Lemer

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ θα συναντηθεί στις 13:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Λεμέρ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά τις συναντήσεις «προετοιμασίας για το Eurogroup» που είχε ο Γάλλος υπουργός στο Παρίσι, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ πρόεδρο του Eurogroup, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους ομολόγους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Μπρούνο Λεμέρ, έρχεται στην Αθήνα θέλοντας προφανώς να ολοκληρώσει την ενημέρωσή του, στοχεύοντας στην επιτυχία του Eurogroup.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν άμεση γνώση των διαβουλεύσεων για το Χρέος, η γαλλική πρόταση, την οποία ήδη έχει παρουσιάσει ο Μπρούνο Λεμέρ στον επικεφαλής του Eurogroup, στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στην Κριστίν Λαγκάρντ, έχει ως βασικό άξονα ότι η εξυπηρέτηση του Χρέους θα συνδεθεί με τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν αποτελεί απλώς ένα πολιτικό αφήγημα της νέας κυβέρνησης Μακρόν αλλά έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία για να αποτελέσει τη βάση του επιδιωκόμενου DSA (Ανάλυση Βιωσιμότητας), ωστόσο είναι εξαιρετικά πολύπλοκη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top