ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Japan Tobacco περνά το πλειοψηφικό πακέτο της ΣΕΚΑΠ

sekap1

Στην Japan Tobacco Inc., περνάει πλειοψηφικό ποσοστό της ΣΕΚΑΠ, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος εταιρειών JT, συμφώνησε για την εξαγορά των εταιρειών της Donskoy Tabak (DT).
Πιο αναλυτικά, η Japan Tobacco Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι ο όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών της Donskoy Tabak (DT – συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη), προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της ως πρώτη εταιρεία στην αγορά καπνικών προϊόντων στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.
Όπως ενημερώνει ακόμα η εταιρεία, το ποσό της εξαγοράς θα ανέλθει στα 1,6 δισ. δολάρια, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, αφού πρώτα ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.
Η Japan Tobacco αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Η εξαγορά δείχνει την δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Επί σειρά ετών, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σχεδόν στο 40% και θα συμβάλει άμεσα στην κερδοφορία του Ομίλου, με τις συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια».
Η Donskoy Tabak είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στη Ρωσία με μερίδιο αγοράς περίπου 7% με κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα όπως τα Donskoy Tabak, Kiss και Play στο τμήμα αξίας, το μεγαλύτερο και αναπτυσσόμενο τμήμα τιμών στη χώρα.
«Κατά το 2017 αποκαταστήσαμε το μερίδιο αγοράς μας στη Ρωσία, μέσω από της επιτυχία του παγκόσμιων εμπορικών μας σημάτων Winston και LD. Με την τα σήματα της DT να συμπληρώνουν το ήδη υπάρχον μας χαρτοφυλάκιο και τα ισχυρά μας δίκτυα πωλήσεων και διανομών, θα ισχυροποιήσουμε τη συνολική ανταγωνιστικότητα μας στη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της JTI, Eddy Pirard.
Η Japan Tobacco International (JTI) είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc. και αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία καπνικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο. Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του Winston, της δεύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel εκτός ΗΠΑ. Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Mevius και LD. Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα Logic, η JTI κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ από το 2011 είναι παρούσα στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom. Με έδρα στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί σχεδόν 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2018 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Παγκόσμια για 4η συνεχή χρονιά.
Η JTI προμηθεύεται συστηματικά τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά από τη δεκαετία του ‘70 και σήμερα απορροφά το 25% της συνολικής ετήσιας παραγωγής ελληνικών καπνών και το 50% των μεγαλόφυλλων, τύπου Βιρτζίνια. Διαθέτει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά από τη δεκαετία του 1980 και κατέχει σήμερα τη 2η θέση της συνολικής αγοράς τυποποιημένων τσιγάρων και λεπτοκομμένου καπνού. Η JTI Hellas απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και έχει αναγνωριστεί ως Κορυφαίος Εργοδότης και ένα από τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα για το 2017 τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top