ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βουλή ελέχθηκε ο «τρομο-φάκελλος» του Λ. Παπαδήμου

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Επιβεβαιώνεται ότι το δέμα-βόμβα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είχε περάσει από το σύστημα ελέγχου x-ray της Βουλής που είχε τοποθετηθεί το 2003 και δεν είχε αντικατασταθεί -παρότι στα τέλη του 2016 υπήρχαν κινήσεις για αντικατάστασή του- λόγω «υψηλού κόστους».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από κάμερες διαχείρισης πληροφορίας και κάμερες ασφαλείας στον χώρο παραλαβής της αλληλογραφίας για έλεγχο επιβεβαιώνεται η κατάθεση του αρχιφύλακα, συνοδού ασφαλείας του κ. Παπαδήμου, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας που λάμβανε στο σπίτι του ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε αυτό το υλικό, αποτυπώνεται ο ίδιος να έχει πάει κανονικά στη Βουλή για τον έλεγχο της αλληλογραφίας και διαψεύδονται οι διαρροές από το φρουραρχείο της Βουλής περί του αντιθέτου. πηγές του Φρουράρχου υποστήριζαν ότι την ημέρα του «χτυπήματος» οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο. Κάτι που όμως διαψεύστηκε με τις τελευταίες εξελίξεις. Πλέον, γίνεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά σε αυτόν τον έλεγχο

Σύμφωνα με Το Βήμα το δέμα είχε σταλεί μαζί με άλλους τρεις φακέλους -συνήθης αλληλογραφία από τις τράπεζες- στην κατοικία του κ. Παπαδήμου στο Ψυχικό, και είχε παραληφθεί από έναν εκ των αστυνομικών φρουρών του. Ο αστυνομικός που οδηγούσε την μοτοσικλέτα συνοδείας του κ. Παπαδήμου μετέφερε τα δέματα σε συσκευή x – ray στην κεντρική είσοδο της Βουλής. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στον κ. Παπαδήμο επειδή ήταν πρωθυπουργός. Ωστόσο στον έλεγχοι της Βουλής δεν εντοπίσθηκε «κάτι ύποπτο».

Τα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια πολλαπλασιάζονται αφού από τις εν λόγω συσκευές διέρχεται όλη η αλληλογραφία που παραδίδεται στους βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μεταφορέας των δεμάτων αλλά και άλλοι φρουροί του κ. Παπαδήμου δεν θυμούνται το όνομα του αποστολέα του επίμαχου δέματος που εμφανιζόταν «άκαμπτο» και με δείγμα ότι περιείχε βιβλίο ή άλλο «συμπαγές» αντικείμενο. Ωστόσο διευκρινιστική μπορεί να είναι η κατάθεση, όταν βελτιωθεί η υγεία του, του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού.

πηγή: tovima.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top