ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Ν. Υόρκη ο Α. Τσίπρας με το χρέος στην ατζέντα των επαφών του

obama-tsipras

Στη Νέα Υόρκη έφτασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αλλά και να έχει σημαντικές επαφές με αρχηγούς κρατών – κατά πάσα πιθανότητα και με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα – με το ζήτημα του ελληνικού χρέους να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμένει ομογενείς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαιρέτισαν ιδιαιτέρως φιλικά με εκείνον να ανταποδίδει. Τον πρωθυπουργό, συνοδεύει ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την 1η Οκτωβρίου και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015» (27 Σεπτεμβρίου), καθώς και στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για τη Μετανάστευση, με θέμα «Strengthening cooperation on migration and refugee movements under the new development» (30 Σεπτεμβρίου).

Μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Ακόμη θα έχει επαφές με τους προέδρους της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας και του Ισημερινού.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάζιο και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα συμμετάσχει σε πάνελ, το οποίο διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

Το χρέος στο επίκεντρο

Το θέμα του χρέους αναμένεται να βρεθεί στην ατζέντα των επαφών που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει τη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πριν από δύο ημέρες Τσίπρας και Ομπάμα, ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σημείωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «οι ΗΠΑ προσβλέπουν να εργαστούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, καθώς κάνει βήματα για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και για την επίτευξη της βιωσιμότητας εντός της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και μέσω συμφωνίας για ανακούφιση του χρέους με τους πιστωτές της».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top