ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

gennimataPasok

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (Κ.Ο.Ε.Σ) ΠΑ.ΣΟ.Κ στη συνεδρίασή της, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο στις 17.00 με ομιλία της προέδρου Φώφης Γεννηματά και πέρας των εργασιών την Κυριακή 24/11 στις 18.00.

Στο έκτακτο συνέδριο συμμετέχουν τα μέλη της Κ.Ο.Ε.Σ, οι εκλεγμένοι σύνεδροι του προηγούμενου Συνεδρίου ΠΑ.ΣΟ.Κ του 2015 καθώς και οι σύνεδροι  μέλη ΠΑ.ΣΟ.Κ  του 2ου Συνεδρίου Κινήματος Αλλαγής του 2019.

Ωστόσο, το έκτακτο συνέδριο και ο τρόπος διεξαγωγής του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από στελέχη όπως ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Π. Γερουλάνος.

Κεντρικό διακύβευμα του συνεδρίου θα είναι ο ρόλος και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Η πλευρά Γεννηματά εξακολουθεί να βλέπει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μόνον μέσα από το ΚΙΝΑΛ, ενώ οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι εάν το ΠΑΣΟΚ οδηγηθεί σε «απορρόφηση» από το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή μείνει χωρίς όργανα και αυτόνομη παρέμβαση, τότε θα οδηγηθεί στο οριστικό του τέλος. Τουναντίον, Ανδρουλάκης-Γερουλάνος συμφωνούν στο σημείο ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν’ αναγεννηθεί από τις στάχτες του και να γίνει οδηγός στη μάχη για την Κεντροαριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί ελέω των επιλογών Τσίπρα ανοιχτά πλέον τη δική του θέση στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top