ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου

kastanies-customs

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Τούρκος που συνελήφθη χθες στις Καστανιές Έβρου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Το περιστατικό έχει γίνει πρώτο θέμα στις τουρκικές εφημερίδες ενώ ο δήμαρχος Αδριανούπολης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις ελληνικές αρχές για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος. Όταν έγινε αντιληπτός, οι Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα, ενώ σταμάτησε δίπλα στο φυλάκιο.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος βρισκόταν στην συνοριογραμμή για εργασίας με το μηχάνημα.

Το περιστατικό
Σύμφωνα με το thrakinea.gr, οι Έλληνες φρουροί των συνόρων στις Καστανιές είδαν  περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος.

Άμεσα οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και δεν επέτρεψαν το μηχάνημα να βγει από το Ελληνικό έδαφος. Στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην όριο γραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας.

Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών. Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά. Το αν είναι πολίτης ή στρατιωτικός αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθηθεί σύντομα. Ο συλληφθείς το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε από τις Καστανιές στην Ορεστιάδα.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ
Το θέμα απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, και τα τουρκικά ΜΜΕ, με το Anadolu, να φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν.

Ο κ. Γκιουρκάν ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε σύλληψη Τούρκου πολίτη για παράνομη είσοδο στη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Άλλα τουρκικά μέσα μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Μουσά Αλερίκ και ότι συνελήφθη χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση.

πληροφορίες thrakinea.gr/kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top