ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στοχοποίηση Στουρνάρα από ΣΥΡΙΖΑ- Ερώτηση 46 βουλευτών για «εκκαθαρίσεις« στην ΤτΕ

Stournaras-GR-IBNA-565x379

Κλιμακώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιθετική του τακτική εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας Γ. Στουρνάρα. Το πρωί 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  κατέθεσαν ερώτηση  προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον καλούν να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη στην ΤτΕ με τις πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» στελεχών. Τον κατηγορούν για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μεταξύ άλλων οι βουλευτές αναφέρονται σε προαγωγή συνδικαλιστή που δεν προβλέπεται από το καταστατικό της Τράπεζας, ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης και εκτός κάθε δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από διεξοδική συζήτηση, που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος το Σάββατο το μεσημέρι, υπό την προεδρία του Α. Τσίπρα, αποφασίστηκε να κατατεθεί στη Βουλή, η ερώτηση με αιχμηρές αναφορές κατά της διοίκησης του Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Διοικητή της ΤτΕ, κατηγορώντας τον  ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε». Υποστήριξε ότι συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

Επιθέσεις κατά του κ Στουρνάρα εξαπέλυσαν τις προηγούμενες ημέρες πολλά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενοχλημένα από τις τοποθετήσεις του  επί του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, καθώς και για την καθυστέρηση στην αξιολόγηση

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top