ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την μεταφορά των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

edirne1

«Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πληροφορία για μεταγωγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει νωρίτερα, για μεταγωγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών στο Δικαστικό Μέγαρο της Αδριανούπολης. «Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία από τον έλληνα πρέσβη αλλά και διπλωμάτες για μεταγωγή των ελλήνων στρατιωτικών. Αντιθέτως η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να έχουμε γνώση του κατηγορητηρίου» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το ΑΠΕ μετέδωσε την πληροφορία ότι οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγούνταν στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr η μεταφορά γίνεται προκειμένου να δώσουν τους κωδικούς PIN των κινητών τους. Ήταν προγραμματισμένο οι στρατιωτικοί να καταθέσουν στον εισαγγελέα στις 30 του μήνα αλλά οι Τούρκοι επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών είναι διμερές και δεν έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να υπάρξει παρέμβαση από ξένο ηγέτη. Μάλιστα υποστήριξε ότι η επικοινωνία που είχε η Μέρκελ με τον Ερντογάν για το θέμα, δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

Οι δύο στρατιωτικοί συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές την 1 Μαρτίου στην περιοχή Καστανιών στον Έβρο και το θέμα έχει προστεθεί στην πολύπλοκη ατζέντα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top