ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο 65,30% η συμμετοχή στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στις 17.00 τοπική ώρα

France_elections_1

Το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ανερχόταν σε 65,30% στις 17.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο κατά σχεδόν 4% σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο (69,42%).

Το 2012 την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν σε 71,96%.

Σύμφωνα δε με 4 δημοσκοπήσεις το τελικό ποσοστό αποχής στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία εκτιμάται μεταξύ 25-27%, το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από το 1969.

Συγκεκριμένα, η IFOP FIDUCIAL εκτιμά ότι το ποσοστό αποχής θα ανέλθει σε 25%.

Η IPSOS SOPRA εκτιμά ότι το ποσοστό αποχής θα ανέλθει σε 26% και η ELABE εκτιμά το ποσοστό αποχής στο 26%.

Η HARRIS INTERACTIVE εκτιμά ότι το ποσοστό αποχής θα φθάσει στο 27%

Ανετη επικράτηση του Μακρόν δίνουν 4 έρευνες σε βελγικά μέσα

Άνετη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δίνουν τέσσερις έρευνες που δημοσιεύτηκαν σε βελγικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν τις τάσεις των γάλλων ψηφοφόρων στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Εκτιμάται ότι ο κεντρώος Μακρόν θα αποσπάσει ποσοστό 62 έως 67% της λαϊκής ψήφου, επικρατώντας με διαφορά μεγαλύτερη των είκοσι μονάδων της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λε Πεν.

Εξίσου θετικά για τον κ. Μακρόν είναι τα στοιχεία που δίνουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης για την ψηφοφορία στις υπερπόντιες γαλλικές επαρχίες και στη Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με την βελγική κρατική τηλεόραση RTBF, στις υπερπόντιες επαρχίες και στην Βόρεια Αμερική ο κ. Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 90% ανάμεσα στους γάλλους πολίτες που ψήφισαν σε πρεσβείες και προξενεία στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα το ποσοστό Μακρόν κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον Άγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.

Όλα αυτά δεν αποτελούν επίσημα αποτελέσματα ή συγκεντρωτικά exit polls, τα οποία άλλωστε θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται λίγη ώρα αφού κλείσουν όλες οι κάλπες, στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top