ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Έχουμε διαφωνίες στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά είναι πλούτος

theodorakis-1

Με τη Φώφη Γεννηματά συνεργαζόμαστε, όπως το έχουμε υποσχεθεί και στον κόσμο που πήρε μέρος στις εκλογές του Νοεμβρίου καθώς στόχος μας είναι ένα μεγάλο Κίνημα Αλλαγής που θα πολλαπλασιάσει τη δύναμη του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ωστόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνει ότι υπάρχουν διαφωνίες καθώς σε κάποια θέματα υπάρχει διαφορετική οπτική αλλά, όπως λέει, αυτό είναι πλούτος. Σε ό,τι αφορά στην εκλογή συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στην πρότασή του για επιλογή συνέδρων από τρεις «δεξαμενές», ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς.

«Από τον Δεκέμβριο έχω υποστηρίξει, σημειώνει, ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό σημαίνει, άλλωστε, «ιδρυτικό συνέδριο». Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην πρώτη Κεντρική Επιτροπή που θα βγει από το συνέδριο. Δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στις αρρώστιες του παρελθόντος: «κομματικές λίστες», «δικοί μου και δικοί σου», «σταύρωσέ με, να σε σταυρώσω»… Όλα αυτά αρέσουν στους μηχανισμούς, αλλά διώχνουν τον κόσμο που θέλουμε. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μετέχει σε παρασκηνιακές μάχες και στημένες σταυροδοσίες».

Και πώς θα εκλεγούν όταν ο ένας δεν ξέρει ακόμη τον άλλο; Σας είπα, στα ιδρυτικά συνέδρια, παντού και πάντοτε, οι σύνεδροι εκπροσωπούν τις δυνάμεις με τις οποίες συνεργάζονται. Μια διαδικασία με διαφορετικές κομματικές λίστες, όπως θέλουν κάποιοι, διασπά τη βάση μας, δεν την ενώνει. Οι σύνεδροι στο πρώτο συνέδριο του Μακρόν κληρώθηκαν. Εγώ από την αρχή έχω προτείνει τρεις δεξαμενές συνέδρων. Κλήρωση ανάμεσα στα μέλη που ψήφισαν τον Νοέμβριο. Συμμετοχή των ανεξάρτητων προσωπικοτήτων του χώρου που στήριξαν την ιδέα του νέου φορέα. Και εκπροσώπηση των κομμάτων και των τάσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής με τα στελέχη τους. Όλους αυτούς θέλουμε στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά. Γιατί στόχος μας είναι ένα πραγματικά μεγάλο Κίνημα Αλλαγής.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top