ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση από ανίκανους που αυτοσχεδιάζουν»

stavros-theodorakis

«Αυτά που τώρα δεν υπογράφουν θα τα υπογράψουν σε πολύ χειρότερη μορφή στο τέλος της άνοιξης όταν η πιστωτική ασφυξία θα είναι τεράστια» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ενώ τόνισε ότι αυτό που προέχει για τη «μεγάλη εικόνα» της χώρας είναι να τελειώσει η αξιολόγηση.

Αναφερόμενος στην προκλητική αδιαφορία που δείχνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τους ελεύθερους επαγγελματίες ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Χθες βγήκε ο αρμόδιος υπουργός και είπε ότι έχουν τρόπο αντίδρασης οι ελεύθεροι επαγγελματίες αν δεν πληρώνουν τις εισφορές οι εργοδότες και ότι αυτός είναι να καταγγείλουν την σύμβαση τους. Ο αρμόδιος υπουργός δεν γνωρίζει καν ότι δεν υπάρχει σύμβαση στην πλειονότητα αυτών των ανθρώπων. Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση από ανίκανους που αυτοσχεδιάζουν».

Για την καταστροφική διαπραγματευτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις καθυστερήσεις του κ. Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ήμουν υπέρ του γρήγορου “χτυπήματος” το φθινόπωρο αλλά ο κ.Τσίπρας μπήκε στη λογική να τραβήξουμε τη διαπραγμάτευση στα άκρα και τους κουράσουμε τους δανειστές μας. Τώρα ξυπνάνε οι ακραίοι του συστήματος και έχουν διάφορες παράλογες απαιτήσεις. Αυτό είναι προϊόν ενός λαθεμένου σχεδιασμού διαπραγμάτευσης».

Σχετικά με το τι θα ψηφίσει το Ποτάμι στη Βουλή από τα νέα μέτρα ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι αν κάποια από αυτά είναι προς το συμφέρον της χώρας θα υπογραφούν αλλά παράλληλα τόνισε ότι το Κίνημα δεν θα πάρει το βάρος μίας διαπραγμάτευσης που δεν έκανε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση του ΑΔΜΗΕ όπου μόλις απελευθερώθηκαν οι αμοιβές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν να λαμβάνουν μισθούς 20.000 ευρώ λέγοντας ότι αυτό είναι μια μόνο εικόνα από τη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα. «Το πρόβλημα με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ένα παλιό πρόβλημα της χώρας της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκεί τρέφεται ο κομματικός μηχανισμός και τα παιδιά τους και εκεί είναι η έννοια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τις αποχωρήσεις των βουλευτών τόνισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αποχωρήσεις βουλευτών οι οποίοι δοξάζοντας το παλιό κομματικό παρελθόν της χώρας αποφάσισαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν σε ένα μικρό κόμμα και πέφτουν στην αγκαλιά είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ. «Είναι κάτι που νομίζω ότι ο κόσμος το βλέπει και το αποστρέφεται, δεν θα το συγχωρήσει και θα βρει τρόπο να αντιδράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι επιδιώκει τις συνεργασίες και θα συνεχίσει να το κάνει για να δώσει διέξοδο στη χώρα, πάνω σε συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις. Παράλληλα ανέφερε ότι το Κίνημα ενίσχυσε τις πρωτοβουλίες των τριών στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν. Τόνισε όμως: «Αυτό που μας ενώνει ή θα μας ενώσει αύριο με κάποιους σε μια προσπάθεια είναι η οπτική τους για το μέλλον της χώρας και όχι αυτά που κάνανε πριν 10 χρόνια».

Τοποθετούμενος στο ζήτημα των πρόωρων εκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν πρέπει να ζει η χώρα σε μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το «εδώ και τώρα εκλογές» είναι αδιέξοδο. Τα μαγαζάκια των υπουργών και των υποψήφιων υπουργών δεν είναι το σημαντικότερο σε αυτή τη χώρα, το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο όταν φωνάζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, “δώστε μας τη χώρα να την οδηγήσουμε σε ασφαλή λιμάνια” κι είδατε τι πάθαμε. Τώρα μας λένε το ίδιο και οι άλλοι. Πρέπει η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα και μετά αν νιώσουμε ασφαλείς συζητάμε τα υπόλοιπα».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ανέφερε: «Δε θα είναι προς όφελος της χώρας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα παλιά κόμματα εξουσίας, όταν τους δίνεις πάρα πολύ αέρα επιστρέφει ο κακός τους εαυτός».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

 

πηγή: potami.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top