ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 θα χάσουμε πανηγυρικά»

theodorakis-public

Τη βεβαιότητά του ότι στις εκλογές για την ανάδειξη ηγέτη στο προοδευτικό Κέντρο θα ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κατάμεστο Public, στη συζήτησή του με τον Χρήστο Χωμενίδη και τον Μάκη Προβατά. Και αυτό, όπως είπε, θα συμβεί ανεξαρτήτως των εμποδίων που βάζουν κάποιοι στη συμμετοχή των πολιτών. «Αν ψηφίσουν κάτω από 100.000 θα χάσουμε πανηγυρικά, γιατί δεν θα έχουν ψηφίσει οι ανεξάρτητοι αλλά οι κομματικοί μηχανισμοί. Αν ψηφίσουν 150.000 θα είναι ντέρμπι. Αν ψηφίσουν πάνω από 200.000 θα το πάρουμε από την πρώτη Κυριακή» ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Προσθέτοντας ότι «είτε 12, είτε 19 γίνουν οι εκλογές εμείς θα κερδίσουμε».

Επανέλαβε τις αντιρρήσεις για τις ημερομηνίες εκλογής 12 και 19 Νοεμβρίου, καθώς την πρώτη Κυριακή διοργανώνεται Μαραθώνιος και έκανε λόγο για «μνημείο ανορθολογισμού».

Σε ερώτηση για τον συνυποψήφιό του Γιώργο Καμίνη αφού σημείωσε ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κάνει μια προσπάθεια που βοηθάει τον χώρο, τόνισε ότι τον ενοχλεί το ότι υποστηρίζει ότι θα παραμείνει δήμαρχος ακόμη και αν εκλεγεί στην ηγεσία του νέου φορέα. «Είναι απογευματινή εργασία η αρχηγία ενός κόμματος;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά. Επίσης είπε ότι είναι απαραίτητο όλοι οι υποψήφιοι που δεν θα είναι στη βουλή να δηλώσουν ποιος θα τους εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε σχόλιο ότι το Ποτάμι έχει οικειότητα με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε «δεν έχουμε οικειότητα όμως υπάρχουν πράγματα που λέει ο Μητσοτάκης, τα περισσότερα κλεμμένα από το Ποτάμι, τα οποία είναι πολύ ωραία». Και πρόσθεσε «κοπιάρουν κείμενα, αναλύσεις μας και τα παρουσιάζουν. Στη Θεσσαλονίκη εμφάνισαν 3-4 δικές μας προτάσεις, για την παιδεία, τα πρότυπα σχολεία». Κάλεσε όλους τους υποψήφιους αρχηγούς να μιλήσουν ανοιχτά και καθαρά για τα μεγάλα θέματα της χώρας τονίζοντας ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αξιολογηθούν, με στόχο είτε την επιβράβευση, είτε την απομάκρυνση. Όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν τρία πράγματα για τους υποψήφιους αρχηγούς. «Με ποιον θα συνεργαστούν σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, τι συγκεκριμένα υποστηρίζουν για τα μεγάλα θέματα της χώρας και τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για αυτό το πράγμα που διεκδικούν».

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα ενιαίο κόμμα και λέγεται ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και πρόσθεσε «στοιχηματίζω ότι στις επόμενες εκλογές ο κ. Καμμένος θα κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέληξε καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού της κεντροαριστεράς και σημειώνοντας «ο μεγάλος αγώνας που δίνουμε είναι ο αγώνας της συμμετοχής. Να πείσουμε τον κόσμο ότι με την ψήφο του μπορεί να αλλάξει τα πράγματα».

300 περίπου πολίτες είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά του 5ου ορόφου του βιβλιοπωλείου. Ανάμεσα σε αυτούς ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, ο οικονομολόγος Μάνος Ματσαγγάνης, οι καθηγητές Θεοφάνης Τάσσης και Αντώνης Παπαρίζος, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασίλης Μαρκής, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Κακλίκης, η πρώην ευρωβουλευτής Άννα Καραμάνου, η συγγραφέας Μπέττυ Βακαλίδου, ο εκδότης Τάκης Φραγκούλης, ο επιχειρηματίας Μάκης Παπούλιας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης Κώστας Μπιτζάνης, οι ηθοποιοί Αγγελος Παπαδημητρίου, Γιώργος Μάινας, Γωγώ Μπρέμπου, οι καλλιτέχνες Κωστής Καζαμιάκης, Γιώργος Χουλιάρας, Γιάννης Αδαμάκης, Γιώργος Δεπόλλας, Γιώργος Χαδούλης, οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς, Γρηγόρης Ψαριανός καθώς και πλήθος δημοσιογράφων.

https://www.facebook.com/TheodorakisStavros/videos/1677021542362646/

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top