ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Απαντήσεις για τις σχέσεις με ΠΑΣΟΚ και την νέα πρωτοβουλία για την ίδρυση νέου κόμματος

theodorakis2

Στη σχέση του με την πρωτοβουλία  Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη, αλλά και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και στην προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στο ΠΑΣΟΚαναφέρθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιου, Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iefimerida.

Στην ερώτηση ποια είναι η σχέση του Ποταμιού με την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη, απάντησε: «Είμαστε σε επαφή. Και τους ωθήσαμε να επιμείνουν. Δεν είναι ώρα για αποστρατείες. Και οι τρεις τους, έχουν τολμήσει να διαφοροποιηθούν από τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό. Όμως το θέμα είναι να κινητοποιηθούν νέες δυνάμεις έξω από τα υπάρχοντα κόμματα και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο κίνημα αλλαγής».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να μετέχει στην δημιουργία τη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ενωμένου Κινήματος στο Κέντρο, αλλά όπως είπε δεν βλέπει πολλούς πρόθυμους. «Κάποιοι και σίγουρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βολεύεται με την σημερινή κατάσταση. «Κάλιο πέντε και στο χέρι παρά να ανοιχτούμε στις μάζες και μας προκύψει τίποτε απρόοπτο». Η δική μας πρόταση πάντως παραμένει στο τραπέζι».

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα δεχόταν μια πρόσκληση από την κ. Γεννηματά για συμμετοχή σε ένα συνέδριο επανίδρυσης του χώρου,  τόνισε ότι αυτό που θέλει η κοινωνία,  είναι να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία και να εκλεγεί από τον λαό ο αρχηγός. «Όχι από συνέδρια με διορισμένους συνέδρους. Ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει. Και να μπορεί να θέσουν όλοι υποψηφιότητα. Έτσι δημιουργούνται τα πλειοψηφικά ρεύματα. Όχι με συμφωνίες κορυφής και παζάρια των κομματικών μηχανισμών», είπε.

Τέλος, σχολιάζοντας  την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής φεύγει το πρωί από το κόμμα του και το μεσημέρι καλείται από την αρχηγό ενός άλλου κόμματος να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική της ομάδα. Πρώτη φορά. «Και τέλος πάντων μην ζητάτε να συμβιβασθούμε με τα λασπόνερα επειδή όλα τα παπούτσια έχουν πατήσει και λίγη λάσπη», τόνισε και πρόσθεσε:«Η κυρία Γεννηματά θα πρέπει να απαντήσει πως είναι δυνατόν να θέλει να συνεργασθεί με ένα κόμμα και ταυτοχρόνως να καλεί τους βουλευτές του να το εγκαταλείψουν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top