ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Δεν πηγαίνουν στα hotspot, αλλά πληρώνονται

hot-spot-snow1

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε την παραδοχή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, αναφορικά με την επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για διορισμό – από την κυβέρνηση – 2.500 ατόμων προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των hotspots, με την πλειοψηφία των ατόμων ωστόσο, να μην έχει εργαστεί ποτέ σε αυτά.
Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε σχετικά: «Τους προσέλαβαν για τα hotspot, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά πληρώνονται, λέει ο Υπουργός. Υπόδειγμα δηλαδή κομματικών υπαλλήλων.»

tweet-st-theodorakis
Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει και έκαναν λόγο για διορισμό 2.500 ατόμων από την κυβέρνηση – προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των hotspots – που ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δεν εργάστηκαν ποτέ σε αυτά.

Όπως είπε ο κ. Βίτσας: «Στο μέτρο της δικής μας εμπλοκής, και ιδιαίτερα της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρυσι το Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας για συμμετοχή σε προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hotspots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα φιλοξενίας».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το θέμα δεν είναι πού κάθονται, αλλά πού δουλεύουν, και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα, την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο κ. Βίτσας παραδέχθηκε πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν απροετοίμαστος για την κακοκαιρία που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσε πως δεν υπάρχει λόγος για παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top