ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Δεν χρωστάω σε κανέναν και βλέπω μόνον αυτό που είναι σωστό για την χώρα

Theodorakis_DETH

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ, απαντώντας σε δημοσιογράφους για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.
Στο πάνελ μαζί του βρέθηκαν η εκπρόσωπός του Ζωή Αποστολοπούλου, ο επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας Γιάννης Κωνσταντινίδης, η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη, το μέλος του πολιτικού επιτελείου για την υποψηφιότητά του Νίκος Νυφούδης και το μέλος της Επιτροπής Νέων και γραμματέας της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης Πέτρος Τερζής.
Τοποθετούμενος στο θέμα της εκλογής ηγεσίας στο νέο κόμμα ξεκαθάρισε ότι: «Από το παρελθόν κρατάμε τις φλόγες και πετάμε τις στάχτες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει στην κοινωνία,αυτούς τους θέλουμε μαζί μας».
Παραλληλα, ζήτησε από τους υποψήφιους για την ηγεσία «να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν. Εγώ το έκανα ήδη στην ομιλία μου».
Απένειμε τα εύσημα στην κα Γεννηματά για την τελική της απόφαση: «Θέλω να αναγνωρίσω στην κ. Γεννηματά την τελική της απόφαση. Αποδέχθηκε μια πολύ τολμηρή πρόταση, άκουσε αυτό που θέλει η κοινωνία».
«Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος», σημείωσε μεταξύ άλλων στην αναφορά του για τον νέο φορέα για να προσθέσει: «Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει».
Όπως είπε, οι αποφάσεις του νέου προοδευτικού Κινήματος θα καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα του λαού. Η κυβέρνηση είναι το μέσο, δεν είναι ο σκοπός. κατά συνέπεια, τόνισε, αυτό που πρώτα θα απασχολήσει το νέο Κίνημα είναι οι λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.
Για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του νέου φορέα, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε πως το σίγουρο είναι ότι δεν θα είναι τσόντα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε στους λαϊκιστές, ούτε στους συντηρητικούς.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και στη δήλωση Καμίνη ότι υπήρξε ηγέτης του «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015: «Εγώ», είπε, «ήμουν ο στρατιώτης του «ναι». Εγώ και οι βουλευτές μου ήμασταν στρατιώτες του «ναι», στρατιώτες στη μάχη για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να μην γυρίσει σε ένα βαλκανικό παρελθόν, και την κερδίσαμε αυτή τη μάχη» .
Ο κ. Θεοδωράκης ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον Σύριζα.
Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη γραμμή της κυβέρνησης για το μείζον θέμα της επικαιρότητας με τα μεταλλεία Χαλκιδικής τονίζοντας:
«Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν θέλει ή όχι τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. Τα «στα τσακίδια» είναι γραμμή του κ. Τσίπρα;». Εξέφρασε την απορία του γιατί ο αρμόδιος υπουργός δεν προχωρεί ο ίδιος σε αποφάσεις για το θέμα: «Ο κ. Σταθάκης να πάρει το βάρος της απόφασης για την υπόθεση της Χαλκιδικής. Γιατί όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στη διαιτησία;».
Ταυτόχρονα δήλωσε ότι πρέπει να τελειώνει αυτό το «καραγκιοζιλίκι» όπως το χαρακτήρισε, με τις επενδύσεις: «Εγώ θα τελείωνα το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται: Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια».
Διευκρίνησε τη θέση του για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ: «Η κρατικοποίηση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης είναι ο παλιός κακός δρόμος. Εμείς θα επιλέγαμε έναν μεγάλο διεθνή διαγωνισμό».
Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση είπε: «Αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, κάνουν αυτό που είπε ο Λένιν: ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω. Η χώρα όμως δεν έχει χρόνο».
Έδωσε έμφαση στη νεολαία υπογραμμίζοντας: «Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο διωγμό της νέας γενιάς. Έχουμε λύσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, φορολογία & υπογεννητικότητα. Στην Ελλάδα η ακραία φτώχεια αφορά κυρίως τους νέους. Με αυτό το πρόβλημα πρέπει να αναμετρηθούμε – αυτή είναι η προτεραιότητά μου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top