ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ

stavros-theodorakis

Για κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ με μοχλό δικαστικές και διωκτικές αρχές μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη Βουλή, με αφορμή την υπόθεση Μουλόπουλου. «Αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες σε Τουρκία, Ρωσία, Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα, σε πολλές χώρες πρότυπο», σημείωσε και προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή χρέη αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη για την προσπάθεια ελέγχου αλλά και εκφοβισμού των δημοσιογράφων:

Η κυβέρνηση περνάει σε άλλη πίστα.
Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με την διαπλοκή, μετά από πολλά γεύματα, πολλούς καφέδες με καναλάρχες, εκδότες, εργολάβους, με επίδοξους μιντιάρχες, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Αναλαμβάνει η ίδια πλέον τους δημοσιογραφικούς ομίλους. Η επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ ανατέθηκε ήδη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής.
Προσέξτε τώρα τη μεγάλη σύμπτωση: Σήμερα ο κ.Ψυχάρης -με αρκετές φορολογικές εκκρεμότητες- πέρασε την πόρτα του ανακριτή, αφού πρώτα χθες το βράδυ παρέδωσε το συγκρότημα του στον ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες επίσης η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του φαληρικού Δέλτα στον Άκτωρα του κ. Μπόμπολα με έκπτωση 53%! Και ο κ. Τσίπρας λέει: «δεν είναι αυτό που νομίζετε». Ε βέβαια! Άλλωστε είναι σύνηθες ένα κυβερνητικό κόμμα να αναλαμβάνει να λύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα ενός δημοσιογραφικού συγκροτήματος. Έχει συμβεί στη Ρωσία, στην Τουρκία, στη Βόρεια Κορέα, στη Βενεζουέλα… Σε όλες τις χώρες-πρότυπο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Κυρίες και κύριοι,
Είναι φανερό ότι είμαστε μπροστά σε μια κυβερνητική επέλαση στα ΜΜΕ. Με μοχλό τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να ελέγξει και να συνετίσει ΜΜΕ που μέχρι χθες καταριόταν. Ο στόχος είναι να μιλούν όλοι με μια φωνή και να προσκυνούν τον ηγεμόνα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ. Νέα διάσταση στην επικοινωνία. Νέα διάσταση στην διαπλοκή.
Πώς μπορεί όμως κάποιος να επιλύσει τα διαρθρωτικά και οικονομικά προβλήματα μιας υπερχρεωμένης επιχείρησης;
Ποιος θα βάλει τα λεφτά στο ΔΟΛ, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κρυφή περιουσία ο κ. Μουλόπουλος; Έχει κολλητούς επενδυτές; Ή μήπως έχει κάποιον μυστικό τρόπο να πείσει τις τράπεζες να μην επιμείνουν στις οικονομικές τους απαιτήσεις; Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να βρουν τους τρόπους να αντισταθούν. Και οι αναγνώστες επίσης. Όμως τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν;
Πριν μερικές εβδομάδες ένας πολίτης – ένας πολίτης με έργο και αποτύπωμα στην κοινωνία – κατήγγειλε ότι για χρόνια έπαιρνε μαύρο χρήμα από έναν άνθρωπο του κ.Τσίπρα. Από τον κ. Παπά. Η καταγγελία είναι σαφής: «Κάθε μήνα έπαιρνα λεφτά για να προβάλω στο διαδίκτυο θετικά τον Αλέξη Τσίπρα» . Τώρα γιατί το έκανε; Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων. Το σκέφθηκε όμως, το παραδέχθηκε δημοσίως και περίμενε να εμφανιστεί ένας εισαγγελέας για να ζητήσει τα στοιχεία. Προτείναμε να έρθει εδώ ο κ.Δαβαράκης, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ και να μας πει τι συνέβη. Όμως η κυβερνητική πλειοψηφία το αρνήθηκε.
Πόσοι λοιπόν έπαιρναν μαύρο χρήμα και από ποιο ταμείο; Γιατί μην μου πείτε ότι από όλο το διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χρηματοδοτεί ένα μικρό σάιτ και όλοι οι άλλοι πάλευαν για τον Τσίπρα και τον Καμμένο βρίζοντας τον Θεοδωράκη και το Ποτάμι – που τότε ήταν πολύ της μόδας – για την ψυχή της μάνας τους. Εμείς έχουμε μια λίστα από σάιτ και πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο χωρίς φανερούς πόρους ζωής και περιμένουμε κάποια στιγμή να ξεκινήσει η έρευνα των εισαγγελέων.
Το σχέδιο σας, λοιπόν, ήταν παλιό. Να ελέγξετε την ενημέρωση. Να καθοδηγήσετε την κοινή γνώμη. Να προσλάβετε τα τρολ στα υπουργεία, πληροφορίες, Γεροβασίλη – ενταύθα – και όσους δεν μπορείτε να τους ελέγξετε να τους εκφοβήσετε. Εδώ εμφανίζεται ο κ. Καμμένος.
Κ. Τσίπρα ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η συμφωνία σας με τον κ.Καμμένο. Ο ίδιος πάντως λέει ότι το κυνήγι των δημοσιογράφων γίνεται κατόπιν συνεννόησης μαζί σας. Απειλές και αυτόφωρες διαδικασίες και αγωγές εκατομμυρίων ευρώ.
Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στην προσπάθεια φίμωσης του Ανδρέα Πετρουλάκη. Τον έγραψε ακροδεξιό – ότι ακριβώς τον λέει όλη η χώρα – και ο κ.Καμμένος θίχτηκε και ζήτησε 2 εκατομμύρια. Μετά το κατέβασε στις 100 χιλιάδες ευρώ. Και στο δικαστήριο – και εδώ θέλω να φτάσω – είπε ότι όλα αυτά γίνονται γιατί οι ξένοι, ο Σούλτς κλπ θέλουνε να του φάνε το υπουργείο. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο γελοίο και επικίνδυνο. Και είναι θλιβερό που κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά δημοσίως να καταδικάσει τις συμπεριφορές του κ.Καμμένου.
Θα πρότεινα πάντως στον κ.Τσίπρα, εάν δεν έχει ανάμειξη στην υπόθεση, για την ηρεμία όλων μας να δώσει όσες διαβεβαιώσεις χρειάζονται στον κ. Καμμένο ώστε να πάψει να βλέπει εφιάλτες. Έν ανάγκη να του υπογράψει ένα χαρτί ότι δεν πρόκειται να του πάρει το υπουργείο.
Ούτε επειδή είναι ακροδεξιός ψάλτης, ούτε επειδή κάνει διακοπές στις Άλπεις.
Κυρίες και κύριοι,
τη Δευτέρα η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ παραδίδει το πόρισμα της. Και – ω του θαύματος! – δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη για κανένα.
Όλα αυτά που λέγατε για το τρίγωνο της διαπλοκής Media – Τράπεζες – Κόμματα ήταν όλα ψέματα; Είναι όλοι αθώοι; Κανείς υπεύθυνος; Που είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες απειλούσατε τους προκατόχους σας στην εξουσία; Για τα θαλασσοδάνεια και τις χαριστικές ρυθμίσεις…
Προφανώς: Η εθνική συνεννόηση άρχισε από τα δάνεια των κομμάτων;
Κύριοι,
και απευθύνομαι σε όλα τα κόμματα που είναι χρεωμένα στις τράπεζες. Οι εξηγήσεις σας δεν κρίνονται επαρκείς. Το ερώτημα είναι τριπλό. Γιατί τα πήρατε όλα αυτά τα δάνεια; Που τα ξοδέψατε; Πότε θα τα επιστρέψετε; Είναι οι απαντήσεις που οφείλετε να δώσετε στον ελληνικό λαό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top