ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Η έλλειψη ενημέρωσης έδωσε έδαφος σε ακραίες φωνές

maximou-3

«Θα πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία. Να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία που να είναι μία λέξη, μια αμετάφραστη λέξη. Να πάμε σε μια λέξη που δεν θα είναι Αγγλική, μια λέξη στη Σλαβική διάλεκτο. Το ένα είναι ονομασία, το άλλο είναι οι δεσμευτικές εγγυήσεις που θα φανερώνουν ότι οι αλυτρωτικές προθέσεις έχουν εγκαταλειφθεί», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού εξερχόμενος από την κατ’ ιδίαν ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό. Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι κυρίαρχο θέμα είναι η τροποποίηση διατάξεων του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, που περιέχουν εκφράσεις αλυτρωτισμού.

«Το Ποτάμι έχει μια κρυστάλλινη θέση επί του θέματος. Έχουμε τολμήσει να πούμε πολύ νωρίς τη θέση μας για το Μακεδονικό. Τώρα εδώ που φτάσαμε πρέπει η ενημέρωση του κόσμου να είναι πλήρης, τι κερδίζουμε από μια σύνθετη ονομασία».

Ο κ. Θεοδωράκης απέφυγε να εκτιμήσει εάν υπάρχει προοπτική για λύση, όμως ξεκαθάρισε ότι βλέπει πολλές εκκρεμότητες κι ότι ειδικά η συζήτηση για τροποποίηση του Συντάγματος των Σκοπίων θα απαιτήσει χρόνο.

Επανέλαβε τη θέση του πως ο «Πρωθυπουργός φέρνει με μεγάλη καθυστέρηση αυτή τη συζήτηση. Έπρεπε να τα έχουμε κάνει αυτά από τον Σεπτέμβρη» είπε εστιάζοντας στην επιλογή του πρωθυπουργού να μην ενημερώσει τα κόμματα εξ αρχής ώστε να συγκροτηθεί εθνική διαπραγματευτική γραμμή.
Όσο για τη διαφοροποίηση του Πάνου Καμμένου στο σκοπιανό είπε πως «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον υπ. Αμύνης» τονίζοντας ότι η αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει την στάση Καμμένου οδήγησε στην εμφάνιση διάφορων ακραίων εκδηλώσεων που διχάζουν και φανατίζουν την κοινωνία.

Νωρίτερα, στην αρχή της συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, μπροστά στις κάμερες είχε πει πως: «Το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή», για να του απαντήσει ο Πρωθυπουργός: «έχεις δίκιο».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top