ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση την μια μέρα σκίζει μνημόνια και την άλλη τα υπογράφει!

stavros-theodorakis1

«Ο κ.Τσίπρας μετακινείται αριστερά, δεξιά, κέντρο. Όπου τον βολεύει, όποτε τον βολεύει. Τη μια μέρα σκίζει μνημόνια, την άλλη τα υπογράφει. Ένας αβαθής λόγος χωρίς συνέπεια. Μακάρι να είχε κάτι γραμμένο στην ατζέντα του ο κ.Τσίπρας, φοβάμαι ότι δεν έχει τίποτα πέρα από μια λέξη: Εξουσία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real και στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

Ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης ανέφερε ότι η 7μηνη καθυστέρηση κόστισε πολύ ακριβά, καθώς «οι δανειστές προσέθεταν συνεχώς νέα αιτήματα, ενώ η αβεβαιότητα μαχαίρωνε την οικονομία. Προφανώς σκέφθηκαν ότι τραβώντας το χρόνο θα πιέσουν τη Γερμανία που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Και έγινε το ανάποδο. Πιεστήκαμε εμείς και τελικά υπογράψαμε ότι να ‘ναι. Όπως και το καλοκαίρι του ΄15».

Σχολιάζοντας, μάλιστα, την άποψη ότι η καθυστέρηση είναι προϊόν απειρίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι: «Είναι κυρίως μια κουτοπόνηρη αντίληψη πολιτικής. Είναι οι ιδεοληψίες τους, τα κόμματά τους και οι πελάτες τους. Θέλουν να ζήσουν όλοι μαζί στο σύννεφο «διαπραγματευόμαστε σκληρά». Και στα σύννεφα δεν υπάρχουν ρολόγια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα αντίμετρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι: «Το να υπόσχεσαι μελλοντικά κέρδη σπέρνοντας ζημίες είναι πράξη εξαπάτησης, όταν μάλιστα γνωρίζεις ότι η πιθανότητα των κερδών είναι μηδενική».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας για την πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι: «Καλλιεργείται με πάθος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΝΔ από την εποχή του δημοψηφίσματος με κοινό στόχο να περιορίσουν οποιαδήποτε άλλη φωνή. Πολλές φορές τα καταφέρνουν. Η πατρίδα όμως χάνει. Γιατί οι λύσεις δεν βρίσκονται στα παλιά στρατόπεδα, οι λύσεις θέλουν ευελιξία, συνθέσεις, εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις.Η χώρα υποφέρει από τους συστημικούς συντηρητικούς. Είναι γεμάτη από αυτούς η Δεξιά, η Αριστερά και βεβαίως και η Κεντροαριστερά. Μιλάνε – μιλάνε και δεν λένε τίποτα επεσήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον του κέντρου υπογράμμισε ότι: «Ο Μακρόν δείχνει το δρόμο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα παλιά κόμματα. Ο ορθολογισμός, που τόση ανάγκη έχει η χώρα, εγκλωβίζεται στα παλιά σχήματα. Η ατολμία μπορεί να εξυπηρετεί τις αυταρχικές ηγεσίες, δεν βοηθάει όμως τη χώρα».

τας για την πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι: «Καλλιεργείται με πάθος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη ΝΔ από την εποχή του δημοψηφίσματος με κοινό στόχο να περιορίσουν οποιαδήποτε άλλη φωνή. Πολλές φορές τα καταφέρνουν. Η πατρίδα όμως χάνει. Γιατί οι λύσεις δεν βρίσκονται στα παλιά στρατόπεδα, οι λύσεις θέλουν ευελιξία, συνθέσεις, εποικοδομητικές αντιπαραθέσεις.Η χώρα υποφέρει από τους συστημικούς συντηρητικούς. Είναι γεμάτη από αυτούς η Δεξιά, η Αριστερά και βεβαίως και η Κεντροαριστερά. Μιλάνε – μιλάνε και δεν λένε τίποτα επεσήμανε.

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον του κέντρου υπογράμμισε ότι: «Ο Μακρόν δείχνει το δρόμο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα παλιά κόμματα. Ο ορθολογισμός, που τόση ανάγκη έχει η χώρα, εγκλωβίζεται στα παλιά σχήματα. Η ατολμία μπορεί να εξυπηρετεί τις αυταρχικές ηγεσίες, δεν βοηθάει όμως τη χώρα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top