ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα έχει ανάγκη μιας πρότασης λογικής και εκσυγχρονισμού

Theodorakis

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ξεκάθαρη πρόταση λογικής και εκσυγχρονισμού και μιας κυβέρνησης που θα στηρίζεται σε μια μεταρρυθμιστική πρόταση» τόνισε απόψε σε ομιλία του στη Ρόδο ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ακόμα ότι απαιτείται αλλαγή του συστήματος εξουσίας.

Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε χρόνος και χρήμα για την αξιολόγηση, η οποία -όπως τόνισε- θα μπορούσε να έχει κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες. Το γεγονός ότι δεν έκλεισε έγκαιρα, είπε ο κ. Θεοδωράκης, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση, να μειωθεί η εισροή καταθέσεων, να εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια και να μειωθούν οι λιανικές πωλήσεις.

«Η αξιολόγηση καθυστέρησε να κλείσει για να ικανοποιηθεί το κομματικό κοινό του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος προέβλεψε επίσης ότι οι εκλογές απομακρύνονται ως σενάριο και πιθανόν να επανέλθουν στη σκέψη της κυβέρνησης το 2018.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top