ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Θέλουμε να δώσουμε ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής

theodorakis (1)

«Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω του realfm 97,8, απαντώντας σε όσους λένε ότι προσπάθειά του είναι να στη Βουλή με στόχο να μετάσχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Τις στιγμές που όλοι μιλούν για ανοίγματα, εννοώ τα άλλα κόμματα, μπορούσα να βρω εύκολα στέγη είτε στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, είτε στο πλευρό της κα Γεννηματά, είτε και του κ. Τσίπρα. Δεν με ενδιαφέρει να επιβιώσω στην πολιτική ως δεκανίκι κάποιου πολιτικού αρχηγού. Με ενδιαφέρει να ενδυναμώσω τις πολιτικές αρχές του Ποταμιού. Ακόμα και όταν αυτές δεν εκφράζονται μόνο από το Ποτάμι, γιατί τον τελευταίο καιρό αρκετοί παίρνουν νερό από το Ποτάμι, δεν είναι κακό αυτό, αρκετοί παίρνουν συνθήματα, λέξεις που έχουμε πει, προτάσεις που έχουμε πει. Αυτό είναι μία θετική συμβολή και αυτό που με ενδιαφέρει και θα αποδειχθεί και στην πράξη είναι να δώσω ένα άλλο παράδειγμα πολιτικής. Οτι μπήκα, αγωνίστηκα, αν με θέλει ο κόσμος θα με κρατήσει, αν δεν με θέλει ο κόσμος θα πάω σπίτι μου και μάλλον θα πάω σε κάποιες άλλες δουλειές που μπορεί να είναι ακόμα πιο προσοδοφόρες για μένα».

Περνώντας στα ζητήματα των συνεργασιών και των συζητήσεων στο χώρο του Κέντρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε στις αντιθέσεις του χώρου αναφέροντας ότι στο Κέντρο υπάρχουν και πολλές συντηρητικές δυνάμεις και πολλοί «αρχηγοί», ενώ τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα Κέντρο «σούπα».

Αναφερόμενος στο πλαίσιο των συζητήσεων με την «Ώρα Αποφάσεων» είπε: «Με τους Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το κίνημα του κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν. Εάν δημιουργήσουμε ένα σχήμα όπου οι καρέκλες θα είναι πιασμένες από τους υπουργούς του παρελθόντος και κάποια στελέχη του Ποταμιού, θα έχουμε αποτύχει. Οι νέες δυνάμεις θα είναι μπροστά και όλοι οι άλλοι θα είμαστε πίσω».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στο ερώτημα ποιος θα είναι αρχηγός ανέφερε ότι αυτό το αποφασίζει ο ελληνικός λαός και προσέθεσε σχετικά με την πορεία του Ποταμιού ότι έχει την έγκριση εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στις εκλογές να συνεχίσει. «Εμείς έτσι κι αλλιώς θα συνεχίσουμε, αλλά αυτό που προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε κάτι μεγαλύτερο» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα ψηφιστούν από την κυβερνητική πλειοψηφία και διευκρίνισε πως αν έρθουν στη Βουλή μεμονωμένα, κάποια ίσως τα ψηφίσει και το κόμμα του.

«Σημασία έχει να δούμε τι έχουμε χάσει επειδή δεν ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση στην ώρα της. Χάσαμε την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, όπως επίσης χάσαμε και τη σιγουριά στην οικονομία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Η ανεργία αυξάνεται και την ίδια στιγμή κανείς δεν θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη και να μην πέφτουν λεφτά στην αγορά», ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του ότι ο χρόνος είναι καθοριστικός στην πολιτική, όπως στην ιατρική, και τόνισε ότι οι καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν βλάψει την οικονομία.

Σε ό,τι αφορά το αν η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση εκτίμησε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κινούνται πλέον στη λογική «τρέχατε ποδαράκια μου» και προσπαθούν να κλείσουν την αξιολόγηση αλλά η τακτική της καθυστέρησης που επέλεξαν έχει ανοίξει πολλά διαφορετικά μέτωπα. «Η αξιολόγηση πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει πριν την 21η Απριλίου, καθώς εκείνη την ημέρα θα ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία για τη χώρα μας τα οποία, αν δεν είναι ευνοϊκά, θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις και πιέσεις από τους δανειστές μας» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Ποτάμι θα ψηφίσει τα μέτρα σε περίπτωση που χαθεί η κυβερνητική συνοχή ήταν απόλυτα αρνητικός, λέγοντας ότι το Κίνημα δεν έχει πρόθεση να στηρίξει την κυβέρνηση και τα μέτρα που φέρνει, καθώς την είχε προειδοποιήσει, χωρίς να εισακουστεί, και για τις καθυστερήσεις και για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.

Σχετικά με τα λεγόμενα «αντίμετρα» όμως τόνισε ότι «Αν τα μέτρα έρθουν μεμονωμένα και υπάρχουν κάποια που είναι θετικά για την οικονομία θα τα αξιολογήσουμε και θα ψηφίσουμε ανάλογα», αποκλείοντας όμως την περίπτωση να ψηφιστεί το παραμικρό αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέξουν να τα φέρουν όλα σε έναν νόμο.

πηγή: thetoc.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top