ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Π. Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το Φεβρουάριο

stavros_moskovisi

«Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει το Φλεβάρη, να μην χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη, να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του σήμερα στο Στρασβούργο με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί. Ο κ. Θεοδωράκης πρόθεσε ότι μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών.

«Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων», ανέφερε σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να απαιτεί παράλογα μέτρα, αλλά να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Μοσκοβισί, ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές ένα σημαντικό ρόλο. Και η δική του άποψη, χωρίς βέβαια να μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.

Με δύο αναρτήσεις στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πιέρ Μοσκοβισί, στο Στρασβούργο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε :«Τα καλά νέα από Μοσκοβισί είναι ότι πιστεύει ότι προλαβαίνουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση μέσα στον Φλεβάρη». Λίγο αργότερα, δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει: «Τα κακά νέα από Μοσκοβισί είναι ότι πιστεύει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κλείσουμε την αξιολόγηση το Μάρτιο, τον Απρίλιο ή το Μάιο».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top