ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Οι εκλογές για τον νέο φορέα δεν είναι talent show»

Stavros Theodorakis

Την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επιμένοντας στο άνοιγμα της διαδικασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.
Σε συνέντευξή του το Σάββατο στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, σημείωσε ότι «η συμφωνία που έχει γίνει όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, γιατί έπρεπε να πει το “ναι” η κυρία Γεννηματά ως αρχηγός της ΔΗΣΥ και ο εγώ ως επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».
Τόνισε ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες.
» Τι πάει να πει αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία; Πώς τον διευκολύνεις με αυτό τον τρόπο και γιατί μετά να πάει σπίτι του να ψηφίσει ηλεκτρονικά; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;».
Οπως επισήμανε, είναι απαραίτητο η διαδικασία να είναι ανοιχτή για να προσέλθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, καθώς «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Κεντροαριστερά».
«Αν ανοίξει η ψηφοφορία – γι’ αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική – αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του Κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο Κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς, θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας», επισήμανε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο κ. Αλιβιζάτος χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι “νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας” και σε αυτό τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι. Αυτός ο νέος φορέας μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα».
Τέλος, για την πορεία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η μεγάλη του επιτυχία είναι η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και «μέσα σε αυτό βάζουμε ακόμα και την ανανέωση και του δικού μας λόγου και της δικής μας δύναμης». Οπως είπε: «Παίρνουμε το θάρρος, δεν μένουμε στη σιγουριά ενός μικρούς κόμματος που είχαμε, αλλά ανανεωνόμαστε και περιμένουμε την έγκριση του ελληνικού λαού για να κάνουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο και κάτι πιο ωφέλιμο για την κοινωνία».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top