ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Οφείλουμε να δώσουμε μια διαφορετική επιλογή στους ψηφοφόρους

mesya-11

«Η πόλωση είναι μεγάλη αλλά και η απογοήτευση των πολιτών μεγαλύτερη», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
«Ένας στους τρεις ψηφοφόρους λέει σήμερα ότι είναι ανάμεσα σε δύο ή τρία κόμματα. Το 15% των ψηφοφόρων αρνούνται να δώσουν έστω και την παραμικρή θετική αξιολόγηση για κάποιο κόμμα. Δε βλέπουν τίποτα θετικό στις υπάρχουσες επιλογές. Βλέπουν λαϊκισμό, συντηρητισμό, κομματισμό, ακρότητες. Στους ψηφοφόρους αυτούς οφείλουμε να δώσουμε μια διαφορετική επιλογή», αναφέρει στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Δικαιούται λοιπόν το Ποτάμι να πει “είμαι εδώ”! Καθαρές θέσεις, τολμηρή στάση όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην το λέμε μόνο στις παρέες μας ας το πούμε και στις κάλπες, ας το πούμε και στις δημοσκοπήσεις», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης και προσθέτει:
«Αυτό είναι το μήνυμα μας και νομίζω ότι το ακούν πολλοί, ειδικά αυτή την περίοδο που ο κόσμος αναζητά θάρρος και ξεκάθαρες θέσεις».
«Κατ’ εποχές όλοι έχουν και μια πληροφορία για το ποιον φλερτάρει το Ποτάμι. Σας θυμίζω τα πρωτοσέλιδα που μας συνέδεαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως και τα πολεμικά πρωτοσέλιδα για τις σχέσεις μας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Ποτάμι δεν θα αλλάξει έδρανα σε αυτή την Βουλή. Έχουμε έναν μικρό κατάλογο με τα επτά σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση. Από τις απαντήσεις λοιπόν που θα πάρουμε σε αυτές τις επτά προτεραιότητες θα εξαρτηθεί η στάση μας απέναντι στο νικητή των εκλογών», αναφέρει κλείνοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ολόκληρη η δήλωση:

H πόλωση είναι μεγάλη αλλά και η απογοήτευση των πολιτών μεγαλύτερη. Ένας στους τρεις ψηφοφόρους λέει σήμερα ότι είναι ανάμεσα σε δύο ή τρία κόμματα. Το 15% των ψηφοφόρων αρνούνται να δώσουν έστω και την παραμικρή θετική αξιολόγηση για κάποιο κόμμα. Δε βλέπουν τίποτα θετικό στις υπάρχουσες επιλογές. Βλέπουν λαϊκισμό, συντηρητισμό, κομματισμό, ακρότητες. Στους ψηφοφόρους αυτούς οφείλουμε να δώσουμε μια διαφορετική επιλογή. Δικαιούται λοιπόν το Ποτάμι να πει «είμαι εδώ»! «Καθαρές θέσεις, τολμηρή στάση όλα αυτά τα χρόνια. Ας μην το λέμε μόνο στις παρέες μας ας το πούμε και στις κάλπες, ας το πούμε και στις δημοσκοπήσεις». Αυτό είναι το μήνυμα μας και νομίζω ότι το ακούν πολλοί, ειδικά αυτή την περίοδο που ο κόσμος αναζητά θάρρος και ξεκάθαρες θέσεις.
Κατ’ εποχές όλοι έχουν και μια πληροφορία για το ποιον φλερτάρει το Ποτάμι. Σας θυμίζω τα πρωτοσέλιδα που μας συνέδεαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως και τα πολεμικά πρωτοσέλιδα για τις σχέσεις μας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το Ποτάμι δεν θα αλλάξει έδρανα σε αυτή την Βουλή. Έχουμε έναν μικρό κατάλογο με τα επτά σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει μια νέα κυβέρνηση. Από τις απαντήσεις λοιπόν που θα πάρουμε σε αυτές τις επτά προτεραιότητες θα εξαρτηθεί η στάση μας απέναντι στο νικητή των εκλογών.

kathimerini.gr

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top