ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο»

stavros-theodorakis2

Επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος, μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία» της Λάρισας αναφέρθηκε και στην στρατηγική του κόμματός του έναντι πιθανών συνεργασιών.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις».
Σε σχέση με τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την κρίσιμη περίοδο του 2015, ο επικεφαλής του Ποταμιού κάνει λόγο για «παιδαριώδεις διαλόγους» που τρομάζουν και υπογραμμίζει ότι «οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι».
Οσον αφορά τις προοπτικές που δυνητικά θα προκύψουν μετεκλογικά και για την πιθανότητα συνεργασίας με τη Ν.Δ., φρόντισε να επισημάνει ότι «πολλοί στη Ν.Δ. νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες», ενώ την ίδια στιγμή «αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο Δημόσιο». Σε αυτό το πλαίσιο, το Ποτάμι, ανέφερε, είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες τομές σε σχέση με τους υπόλοιπους, καθώς δεν δεσμεύεται από συμφέροντα ούτε από συντεχνίες.
Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με τον υπάρχοντα κυβερνητικό συνασπισμό, απέκλεισε κάθε τέτοια περίπτωση, ακόμα και για επιμέρους θέματα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς». Μάλιστα, αναφορικά με τον τρόπο που ο κ. Τσίπρας έχει χειρισθεί την υπόθεση με τις αποκαλύψεις για συνομιλία του κ. Π. Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο του «Noor 1», επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει και δεν θα είναι και η τελευταία. «Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει», τόνισε.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top