ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή προοπτική»

stavros

“Το παρόν κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή συμφωνία γιατί δεν διαθέτει τις υποκειμενικές και αντικειμενικές δυνατότητες”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο τέλος της συνάντησης της Επιτροπής Διαλόγου του Κινήματος.

“Οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια στους ΑΝΕΛ δεν πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις της κοινωνίας και στην ευρωπαϊκή προοπτική” πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προβλέποντας ότι είναι πολύ πιθανό να έχουμε εθνικές εκλογές εντός του 2015. Κάλεσε τους φίλους και τα στελέχη του Ποταμιού σε επαγρύπνηση και δήλωσε αισιόδοξος, παρά τις αντικειμενικές αντιξοότητες οι οποίες καθρεφτίζονται στην πρόσφατη απόφαση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Θυμίζουμε ότι το Ποτάμι για το 2015 από τα 6,3 εκατ. ευρώ της χρηματοδότησης των κομμάτων θα πάρει μόλις 85.000 ευρώ, δηλαδή το 1,3% του ποσού, όταν η ΔΗΜΑΡ θα πάρει 400.000 και οι ΑΝΕΛ 500.000.

Ως σαλπιγκτήριο ορόσημο ο επικεφαλής όρισε την 22α Ιουνίου στην οποία θα εκφραστεί η διεύρυνση του Κινήματος προ των καταιγιστικών εξελίξεων που προδιαγράφει η συμφωνία στην οποία φαίνεται να καταλήγουν η κυβέρνηση και οι εταίροι. «Ο ρόλος του Ποταμιού στη νέα εποχή προβλέπεται καθοριστικός -είπε- γιατί στο στάσιμο ελληνικό πολιτικό τοπίο ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και τώρα εφαρμόζει μόνο την κακή πολιτική των παλιών κυβερνητικών κομμάτων. Από αυτή την πολιτική περιδίνηση το Ποτάμι θα κρατηθεί μακριά γιατί συνομιλεί με το μέλλον και όχι με τους παρηκμασμένους πολιτικούς σχηματισμούς».

Και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι είναι η συμπαγής μάζα των ευρωπαϊστών της κοινωνίας που είναι ανοικτό σε συνεργασίες με ενεργούς πολίτες και πολιτικούς που πιστεύουν στις βαθιές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η κοινωνία αλλά δεν σκοπεύει να γίνει ναυαγοσώστης των παλιών κομμάτων που μας οδήγησαν εδώ. Το Ποτάμι παραμένει ο αρχισυνωμότης τού καλού της κοινωνίας που θα δώσει την ευκαιρία στους αποκλεισμένους να μπουν στην πολιτική».

Τι προηγήθηκε

Πλούσιος προβληματισμός σ’ όλα τα μεγάλα πολιτικά θέματα αναπτύχθηκε στη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού στον πολυχώρο “Χυτήριο” στην Ιερά Οδό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του Ποταμιού επικρότησε την απόφαση του Κινήματος να στηρίξει την ευρωπαϊκή συμφωνία και να αντιπολιτευτεί σκληρά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία τέσσερις μήνες τώρα φλερτάρει με τη χρεοκοπία της χώρας. Τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου επέμειναν στην ανάγκη το Ποτάμι να συσπειρώσει τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας από τον φιλελεύθερο χώρο μέχρι την αριστερά.

Τα στελέχη της Επιτροπής Διαλόγου, άνθρωποι εγνωσμένου κύρους και με μεγάλη εμπειρία στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, όπως οι επενδύσεις, η Παιδεία, η εξωτερική πολιτική, ευρωπαϊκά θέματα, το περιβάλλον κ.ά.

Τα 26 μέλη που κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις, είναι οι: Αριστείδης Αγαθοκλής, Δημήτρης Καδιανάκης, Γιάννης Παπανικολάου, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Δημήτρης Κουμάνταρος, Γιώργος Πολίτης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Αρίστος Δοξιάδης, Κωστής Μπιτζάνης, Μάκης Παπούλιας, Νίκος Ζαχαριάδης, Παναγιώτης Κορλίρας, Πάρις Τσάρτας, Εμμανουήλ Φραγκούλης, Γιάννης Κασπίρης, Πέτρος Τατσόπουλος, Τάκης Φραγκούλης, Ελένη Παρασκευοπούλου, Αντώνης Τριφύλλης, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, Αντώνης Παπαρίζος, Θάνος Βερέμης (το μήνυμά του μετέφερε η Ιόλη Καλαβρέζου), Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κακλίκης, Κίμων Χατζημπίρος.
Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν βουλευτές του Κινήματος καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.Τη συζήτηση έκλεισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top