ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Πρέπει να τολμήσουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης»

medical-marijuana-1-1024x641

Υπέρ της ιατρικής χρήσης της κάνναβης τοποθετήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Πρέπει να επιτρέψουμε την ιατρική χρήση της κάνναβης. Πρέπει να τολμήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε τοποθέτησή του στον ιστότοπο ygeia360.gr απαντώντας στο ερώτημα «ναι ή όχι στην φαρμακευτική χρήση της κάνναβης»;
«Συμβαίνει ήδη σε 14 χώρες της Ευρώπης και σε 29 πολιτείες της Αμερικής. Από τον Ιανουάριο συμβαίνει και στην “συντηρητική” Γερμανία όπου οι ασθενείς μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία εκχύλισμα κάνναβης ή αποξηραμένα άνθη του φυτού. Η απόφαση ήρθε μετά από πολλά χρόνια δημόσιου διαλόγου, αντιπαραθέσεων, συγκρούσεων αλλά και επιστημονικών πορισμάτων» σημείωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού και συμπλήρωσε:
«Εδώ, στην “προοδευτική” Ελλάδα, ακόμη συζητάμε χαμηλόφωνα. Ας σκεφθούμε όμως τους χιλιάδες ασθενείς που αναζητούν απεγνωσμένα καλύτερες συνθήκες ζωής, ανθρώπους που έχουν εξαντλήσει όλες τις θεραπείες, ανθρώπους που θέλουν να πονάνε λιγότερο. Μην τους αναγκάζουμε να καταφεύγουν στο παράνομο εμπόριο. Ας τους προσφέρουμε αξιοπρέπεια. Μιλώ για καρκινοπαθείς, επιληπτικούς, ανορεξικούς, ασθενείς με γλαύκωμα, ΗΙV/AIDS, αυτοάνοσα νοσήματα… Είναι μεγάλος ο κατάλογος αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για επιστήμονες και όχι για πολιτικούς ή δημοσιογράφους. Εμείς πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στους γιατρούς να αποφασίζουν. Όταν θεωρούν ότι άλλα φάρμακα δεν μπορούν να βοηθήσουν, τότε να μπορούν να συνταγογραφούν ινδική κάνναβη, την οποία ο ασθενής θα προμηθεύεται από τα φαρμακεία με κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία.
» Ας το κάνουμε» προσέθεσε ο κ. Θεοδωράκης για να καταλήξει: «Ας νικήσουμε το φόβο και την άγνοια. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίς μισόλογα αλλά και χωρίς κραυγές».

πηγή: protagon.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top