ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να φύγουμε από ένα μοντέλο κομματικού κράτους και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη

O åðéêåöáëÞò ôïõ Ðïôáìéïý Óôáýñïò ÈåïäùñÜêçò ìéëÜ ðñïò ôïõò áíôéðñïóþðïõò óôï îåêßíçìá ôçò äåýôåñçò ôáêôéêÞò óõíåäñßáóçò ôçò ÌåãÜëçò ÓõíÜíôçóçò ôùí Áíôéðñïóþðùí ôïõ Ðïôáìéïý, ÊõñéáêÞ 15 Ìáúïõ 2016. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

«Ο χρόνος της χώρας για μία ακόμη φορά τελειώνει. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ασχοληθεί πλέον σοβαρά με τη δεύτερη αξιολόγηση και να έχουμε αποτελέσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα από τη Ναύπακτο, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία. Επίσης, όπως πρόσθεσε, «αυτά που έχουμε να χάσουμε είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουμε να κερδίσουμε, αν καθυστερήσουμε και άλλο και επαναλάβουμε τα λάθη του 2015».

Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ακόμα πως «πληροφορούμαι ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει μία δήλωση σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας και συμφωνώ». Όμως, όπως προσέθεσε, «για να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο κεφάλαιο, θα πρέπει να φύγουμε από ένα μοντέλο κομματικού κράτους και να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη».

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «δεν εννοώ μόνο την οικονομία και λιγότερους φόρους, αλλά αναφέρομαι και στο επίπεδο των δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα στο να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι άνθρωποι που φεύγουν στο εξωτερικό». Ακόμη τόνισε ότι «θα πρέπει να πιστεύουμε στον Έλληνα πολίτη, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να πιστεύουμε στο κομματικό κράτος, διότι είναι δύο ξεχωριστά πράγματα». Επιπλέον, σημείωσε ότι «το Ποτάμι επιμένει στην ανάγκη να υπάρχει ένας ισχυρός βραχίονας στο κράτος, αλλά να είναι κάθετα αντίθετος στο κομματικό κράτος που καταδυναστεύει τον Έλληνα πολίτη».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «νομίζω πως ο κόσμος της προοδευτικής παράταξης και του κέντρου δεν ενδιαφέρεται για την τύχη των κομματικών μηχανισμών και των παλιών προσωπικοτήτων». Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «ο κόσμος του κέντρου αυτό που θέλει είναι να του δοθεί η δυνατότητα να εκλέξει μόνος του την ηγεσία του, και να μην βγει μια ηγεσία μέσα από στημένα συνέδρια και μηχανισμούς, αλλά να έχουν το θάρρος όλοι να κατέβουν στην κοινωνία, και η κοινωνία του κέντρου να βγάλει τον ηγέτη του κέντρου».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top