ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι προετοιμάζεται για να δώσει λύσεις»

Theodorakis_St

«Tο Ποτάμι προετοιμάζεται για να κάνει τη στιγμή που πρέπει κάτι για τους πολλούς, κάτι για τη χώρα, όχι για τον εαυτό του», είπε ο Στ. Θεοδωράκης στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη πολιτικής εκδήλωσης στο Acro όπου συζητούν από το πρωί στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος από όλη την Ελλάδα.

Ο χαιρετισμός του επικεφαλής του Ποταμιού

“Σας καλωσορίζω στη μεγάλη συνάντησή μας. Στελέχη και εθελοντές από όλη τη χώρα, οι άνθρωποι που έδωσαν την προεκλογική μάχη και που είναι έτοιμοι να δώσουν και την επόμενη μάχη και τις επόμενες μάχες. ‘Οταν ξεκινάγαμε το Ποτάμι, είχαμε πει ότι αυτό δεν είναι ακριβώς ένα κόμμα, είναι μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας. Σήμερα, λοιπόν, θα τα κάνουμε πάλι λίγο διαφορετικά τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν κάποια στελέχη που θα πάρουν το λόγο, κάποιο πολιτικό γραφεί πεφωτισμένο που θα βγει μπροστά να πει τι πρέπει να κάνουμε. Η σημερινή συνάντηση έχει άλλο σκοπό. Η σημερινή συνάντηση έχει σκοπό να ακούσουμε τους ανθρώπους, που έδωσαν τη μάχη, από την Ικαρία ως την Κρήτη, από την Θράκη μέχρι την Κέρκυρα. Θα μιλήσουν οι άνθρωποι, που έχουν επιλέξει οι εθελοντές μας σε όλη τη χώρα και εμείς- τα στελέχη του κέντρου- θα είμαστε εδώ για να τους ακούσουμε, θα είμαστε εδώ για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας. Γιατί έχουμε στόχο να χτίσουμε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα και αυτό το πολιτικό κίνημα δε θα γίνει με τις συνταγές του παρελθόντος. Δε θα αντιγράψουμε τα πρότυπα των παλιών κομμάτων, θα φτιάξουμε κάτι δικό μας με τη συμμετοχή των εθελοντών, με τη συμμετοχή των μελών και των στελεχών από όλη τη χώρα. Έχετε ήδη στα χέρια σας πέντε κείμενα. Ήταν μια τολμηρή απόφαση από μέρους μας, να δώσουμε στη δημοσιότητα με κάθε σαφήνεια, με κάθε λεπτομέρεια- και όταν λέμε στη δημοσιότητα, εννοούμε και σε εχθρούς και σε φίλους- τα οικονομικά στοιχεία του Ποταμιού από την πρώτη μέρα της γέννησή του. Από την πρώτη μέρα ως σήμερα δημοσιοποιούμε από που πήραμε και τι πήραμε και που τα ξοδέψαμε. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ήδη στα χέρια σας. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Τα πολιτικά θα τα πούμε το απόγευμα. Οι στιγμές είναι δύσκολες. Και το Ποτάμι έχει διπλό ρόλο. Είναι το Ποτάμι, που πρέπει να προετοιμάζεται για να δώσει λύσεις και αυτό που κάνουμε σήμερα είναι μέρος αυτού του σχεδίου- να προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε λύσεις- και το Ποτάμι, που πρέπει να είναι παρών στην Ευρώπη, που πρέπει να είναι παρών στην Ελλάδα για να ισχυροποιήσει το ρόλο της χώρας σε μια κρίσιμη συνεχή διαπραγμάτευση. Θα μου επιτρέψετε να πω μόνο κάτι. Γιατί πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό που κάνουμε – το ένα ή το άλλο- είναι αυτό που συμφέρει το Ποτάμι. Θα σας το πω αναλυτικά το απόγευμα, αφού Δε μας ενδιαφέρει τι συμφέρει το Ποτάμι. Είναι αυτό που συμφέρει. τη χώρα. Έτσι θα πορευτούμε. Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το Ποτάμι. Για να κάνει τη στιγμή που πρέπει κάτι για τους πολλούς, κάτι για τη χώρα, όχι για τον εαυτό του.”

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top