ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Ξεκαλάκης: Ναι σε έκτακτο συνέδριο, αλλά με εκλογή συνέδρων από τη βάση

xekalakis (1)

Αποδέχεται μεν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης την πρόταση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά για τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με τη σύνθεσή του ζητώντας να εκλεγούν οι σύνεδροι από την αρχή.

Συγκεκριμένα σε δήλωσή του αναφέρει «Λέω «ναι» σε ένα συνέδριο δημοκρατικό, διαφανές και ανοιχτό στην κοινωνία, όπου όλοι μα όλοι οι σύνεδροι θα είναι εκλεγμένοι από την κοινωνική βάση της παράταξης».

Ωστόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ λέει «όχι»: στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στο καθεστώς δημιουργικής ασάφειας, στην ενοχοποίηση της διαφωνίας, στις διαρροές εναντίον συντρόφων που, όταν το ΠΑΣΟΚ έδινε τη μάχη της κοινοβουλευτικής του επιβίωσης, ήταν στη πρώτη γραμμή.

«Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους. Και επικαλείται τις προβλέψεις του καταστατικού, ζητώντας από τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος.

Ο κ. Ξεκαλάκης καταλήγει «Για να κάνουμε κανονική τη χώρα, πρέπει πρώτα να κάνουμε κανονικό το κόμμα. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι αλλάξαμε και θα έρθουν ξανά μαζί μας οι προοδευτικοί πολίτες που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη. Προχωρούμε όλοι μαζί μέσα από συνεννόηση και σύνθεση των διαφορετικών πολιτικών απόψεων για να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα, ο λαός και κυρίως η νέα γενιά που βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό».

«Δεν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών»

Λίγες ώρες πριν την κατάργησή του από την θέση του Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», δήλωσε ότι «Το διακύβευμα είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη»

«Είμαι γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, – πρόσθεσε- όχι της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον ρόλο τον τιμώ , διότι μπορώ να κοιτάζω στα μάτια από την πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος μας, στην πιό απομακρυσμένη περιοχή, με την δουλειά που έχω κάνει».

Αναλύοντας την πρόταση που κατέθεσε στη συνεδρίαση της ΚΕ μαζί με τον ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη και ομάδα στελεχών, είπε:

«Να προχωρήσουμε τάχιστα στην υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου του 2015 για να πάμε στη μεταξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και την περαιτέρω ανασυγκρότηση του χώρου, χωρίς περιχαρακώσεις. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη μετεξέλιξη, έχουν θέση και Η ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, στην οποία μετέχουν 3 πρώην σύντροφοί μας και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, καθώς και διάφορες άλλες κινήσεις και συλλογικότητες, που είναι όμορες πρός τις ιδεολογικές μας αρχές και αξίες.Θέση μας είναι ότι είναι εξαιρετικά κρίσμο να συντριβεί ο λαικισμός και αυτό θα γίνει άν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και άν γίνουν. Αυτό πιστεύουμε ότι θα επιφέρει πολιτική ισορροπία και γενικότερα θα συμβάλλει στην άμβλυνση του κομματικού αυτοματισμού, στον οποίο μας οδήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.

Εμείς, καταθέσαμε μια πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση , η ηγεσία του κόμματος, η κα Γενημματά και οι περί αυτήν δεν συμφώνησαν και καλά έκαναν και στην ψηφοφορία ο πρόεδρος της συνεδρίασης ο κ. Μιχάλης Τζελέπης- και προκαλώ τον οιονδήποτε να με διαψεύσει- είπε στο σώμα, ότι βάσει των εισηγήσεων που ακούστηκαν ,αλλά και βάσει του κλίματος που εκείνος εισέπραξε εντός της ΚΕ, με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε η θέση της προέδρου.»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top