ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στ. Πιτσιόρλας: Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα

pitsiorlasSt.

«Υπάρχει ένα τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από Ελλάδα που πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει συζητήσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να σχεδιάσουμε σοβαρά τα επόμενα χρόνια της πατρίδας μας», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ομιλία του στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Τόσο η πρόσφατη συμφωνία, όσο και η προχθεσινή απόφαση για έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης έρχονται να αποδείξουν ότι μπαίνουμε σε πολύ κρίσιμη φάση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας» επεσήμανε ο κ. Πιτσιόρλας. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να βαδίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, αποφασιστικά και χωρίς πισωγυρίσματα [?] Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει πρώτα βήματα στις αγορές, φαίνεται ότι είναι αποδοτική».

Αναφερόμενος στην ανάγκη εκπόνησης της αναπτυξιακής πολιτικής της χώρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι αισθάνεται ντροπή να είναι αυτή η υποχρέωση, μνημονιακή υποχρέωση: «Δεν κατηγορώ κανέναν ειδικά, όλους μας αφορά και το πολιτικό σύστημα της χώρας», σημείωσε. «Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ παραπάνω από αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε πως θα πρέπει «ήρεμα και νηφάλια, χωρίς ιδεολογικές προκλήσεις και με συνεννόηση παραγόντων, να φτιάξουμε ένα σχέδιο που θα αποδώσει γρήγορα. Η Ελλάδα έχει λίγα χρόνια μπροστά της για να κατοχυρώσει θέση στην Ευρώπη και την περιοχή, για αυτό πρέπει να διαμορφώσουμε στρατηγική. Μπορούμε και είμαστε σε φάση που πρέπει αφήσουμε πίσω διαφορές και να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, παρά τα προβλήματα, να προχωρήσει. Δεν έχει και άλλη επιλογή».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top