ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή: Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ από τον πρωθυπουργό

tsipras-vouli-oikonomia

Με σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε τονίζοντας ότι η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.
«O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε αυτή τη συζήτηση από κεκτημένη ταχύτητα. Τώρα έχουμε συμφωνία και κατά γενική ομολογία μια καλή συμφωνία. Αυτός που πρέπει να απολογηθεί για την στάση του είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας την ομιλία του στη Βουλή.
«Τα ελληνικά ομόλογα σημειώνουν καθημερινό ράλι στις αγορές, η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία επανέρχεται καθημερινά.
«Η απόφαση του Eurogroup εντάσσει στα εργαλεία ρύθμισης και την λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης.
«Εχουμε μια σαφή δέσμευση από την πλευρά των εταίρων μας για την επιστροφή στην αγορά χρήματος και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για παρεμβάσεις δυναμικού χαρακτήρα. Αυτά βλέπουν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης και επιστρέφουν την εμπιστοσύνη τους στα ελληνικά ομόλογα.

***

Στην επιστολή που είχε αποστείλει  την επομένη της συνεδρίασης του Eurogroup προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε ότι «η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο κόστος στους Έλληνες πολίτες και την οικονομία».
Ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε πολυετή λιτότητα» και ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή «για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top