ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις ακροδεξιών για τις εμπρηστικές επιθέσεις στον Πειραιά

sillipsi-akrodexion

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν σήμερα το πρωί στην Αττική άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Εις βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πειραιά για την τοποθέτηση και ενεργοποίηση εμπρηστικού μηχανισμού στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στον Πειραιά και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρονται να ανήκουν σε ακροδεξιά ομάδα με το όνομα «Απέλλα»
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για πιθανή ανάμειξή τους και σε άλλα περιστατικά.
Η Αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε έρευνες στα σπότι των συλληφθέντων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι και ενός πέμπτου ατόμου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε αντικείμενο που παραπέμπει σε εμπρηστικούς μηχανισμούς.
Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα προκύπτει ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 25,20 και 18 ετών, συνδέονται με ομάδα που κινείται στον χώρο της ακροδεξιάς.
Τους συλληφθέντες βαραίνουν οι κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της κατοχής εκρηκτικών καθώς και κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές.
Μάλιστα, ένας εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φαντάρος οπότε για τυπικούς λόγους στην υπόθεση ενεπλάκη και η στρατονομία.
Υπενθυμίζεται ότι,η ομάδα φέρεται να σχετίζεται με την έκρηξη δύο εμπρηστικών μηχανισμών στις 29 Αυγούστου στο αναρχικό στέκι «Φαβέλα» στην οδό Ναυάρχου Βούτση στον Πειραιά. Ο χώρος «Φαβέλα» είχε αποτελέσει και στο παρελθόν στόχο ναζιστικών ομάδων, καθώς, λίγο καιρό αφότου άνοιξε, τον περασμένο Μάρτιο, άγνωστοι είχαν γράψει ναζιστικά συνθήματα στους τοίχους, ενώ την ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια ανέλαβε η ομάδα, ομάδα «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές».
Σημειώνεται ότι η επίθεση τον Αύγουστο έγινε το διάστημα που ετοιμάζονταν διάφορες αντιφασιστικές εκδηλώσεις, εν όψει της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

πηγή kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top