ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμπόρευση Δράσης με τη ΝΔ

skilakakis

Τη συμπόρευση της Δράσης με τη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα συγκροτήσει Ομάδα Εργασίας, στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Σκυλακάκης, καθώς και στελέχη της Δράσης, με αντικείμενο την προσέλκυση επενδύσεων, την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια της οικονομίας και θέματα αγοράς.
Σύμφωνα με το liberal.gr, η συμπόρευση επισφραγίζει μια πορεία σύγκλισης που είχε ξεκινήσει μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και τον θετικό αντίκτυπο που είχε στον φιλελεύθερο χώρο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δώσει άλλωστε το παρών και στην έναρξη του 4ου Συνεδρίου της Δράσης τον περασμένο Μάιο. Είχε διακηρύξει τότε και τον στόχο της ΝΔ να αποτελέσει στις επόμενες εκλογές «τον κεντρικό εκφραστή μίας μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας». Για την οποία τόνιζε ότι ως κυβέρνηση «θα τολμήσει, με θάρρος πραγματικό, αλλά και με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα να υλοποιήσει αλλαγές, για τις οποίες πολλές φορές έχουμε μιλήσει, αλλά είτε τις έχουμε εφαρμόσει πλημμελώς, είτε έχουμε αποτύχει να τις εφαρμόσουμε».
Στο πλαίσιο εκείνης της ομιλίας είχε απευθύνει το πρώτο ξεκάθαρο προσκλητήριο συμπόρευσης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων τονίζοντας ότι «παρά τις όποιες διαφωνίες του παρελθόντος σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί». Με στόχο, όπως εξηγούσε, «όχι μόνο την απαλλαγή από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση, αλλά και την οικοδόμηση συνθηκών μακροχρόνιας πολιτικής επικράτησης των ιδεών μας».
Στην κατεύθυνση διεύρυνσης «δείχνει» και η συνομιλία που είχε χθες, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top