ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμπόσιο στη μνήμη του Σταύρου Τσακυράκη

08s1tsakirakis-thumb-large

Συμπόσιο στην μνήμη του καθηγητή Σταύρου Τσακυράκη, πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 23 και 24 Αυγούστου αντίστοιχα, στο συνεδριακό κέντρο Μολύβου στην Μήθυμνα Λέσβου.

Ο Σταύρος Τσακυράκης έφυγε στα 67 του χρόνια μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και ετάφη στο μικρό νεκροταφείο του χωριού του, τον Μόλυβο, λίγα μέτρα από τον τάφο του Ηλία Βενέζη.

Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τα δικαιώματα, τη δικαστική εξουσία και την πολιτική, αλλά και για την ελευθερία του λόγου, όλα τους ζητήματα που απασχόλησαν τον ίδιο κατά τη διάρκεια του βίου του.

Στο συμπόσιο με τίτλο «Η νομική και πολιτική σκέψη του Σταύρου Τσακυράκη μέσα από τη ματιά φίλων, συναδέλφων και μαθητών του» θα τεθούν στην πραγματικότητα επί τάπητος όσα πολύτιμα και αναλλοίωτα στον χρόνο πρεσβεύει ο δημόσιος λόγος του, όπως τον διατύπωνε μέχρι και την τελευταία του πνοή.

TSAKYRAKIS

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top