ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμφώνησαν να εργασθούν από κοινού για την επανεκκίνηση της Ευρώπης

epa05979976 French president Emmanuel Macron (R) and Italian Prime Minister Paolo Gentiloni (L), deliver a joint statement prior to a dinner at Elysee palace in Paris, France, 21 May 2017.  EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι εξέφρασαν απόψε στο Παρίσι την βούλησή τους να εργασθούν από κοινού για την επανεκκίνηση της Ευρώπης, με τον γάλλο πρόεδρο να τάσσεται υπέρ μίας «κοινής δημοσιονομικής δυναμικής» και τον φιλοξενούμενό του υπέρ «μίας οικονομικής και τραπεζικής ένωσης».

Η πρόσφατη εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν δημιουργεί «μία ελπίδα και μία πίστη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πάολο Τζεντιλόνι στο πλευρό του γάλλου προέδρου πριν από το δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κάνοντας λόγο για μία ισχυρότερη και περισσότερο κοντά στους πολίτες Ευρώπη, ο ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ιταλία και η Γαλλία «τόσο κοντινές και τόσο φίλες χώρες» μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος από την εκλογή του στις 7 Μαΐου έχει συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, εξέφρασε την πρόθεση να εργασθεί για μία «πραγματική επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών μας προοπτικών».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας μίλησε για έναν «οδικό χάρτη μακράς πνοής που θα επιτρέψει την δημιουργία μίας κοινής δημοσιονομικής δυναμικής, μίας πραγματικής Ευρώπης και μία πραγματικής ευρωζώνης επενδύσεων που θα επιτρέψει τον περιορισμό των αποκλίσεων ανάμεσα στις οικονομίες μας».

«Αυτές οι αποκλίσεις δημιούργησαν τις χρηματοπιστωτικές εντάσεις που έπληξαν την Ιταλία τα τελευταία χρόνια», είπε.

Ως προς την προσφυγική κρίση, ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε τις προκλήσεις που η Ιταλία αναγκάσθηκε να αντιμετωπίσει στον τομέα αυτόν αναγνωρίζοντας ότι η Ευρώπη «δεν άκουσε εγκαίρως τις προειδοποιήσεις της».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top