ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Ν. Κοτζιά με Ντιμιτρόφ και Νίμιτς

Kotsias_Nimits_Dimitrof

Στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ. Η συνάντηση θα γίνει στο Σούνιο, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

«Έχουμε μια ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος της πΓΔΜ. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην περιοχή να λύσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας των εργασιών της 2ης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Visegrad (Visegrad 4) και των Βαλκανικών Κ-Μ ΕΕ (Balkan-4).

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα λύσης.

: «Νομίζω ότι εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δυο πλευρές θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί. Και, όπως λέω με το συνάδελφό μου το Νικόλα Δημητρόφ, ως υπουργοί έχουμε κληθεί να λύσουμε ένα πρόβλημα που δεν το δημιουργήσαμε και θέλω αυτό να το υπογραμμίσω. Και το οποίο παγοποιήθηκε, παρέμεινε, χάλασε με την περίοδο του Γκρουέφσκι. Πήγαμε στους αρχαϊσμούς, χωρίς, ούτε εκείνος ούτε εγώ, είτε οι σημερινές μας κυβερνήσεις, να ευθύνονται. Έχουμε όμως μια ευθύνη απέναντι στην περιοχή να το λύσουμε το πρόβλημα».

Ως επίλογο ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα του : «Ελπίζω να τελειώσουμε και να αποδείξουμε ότι το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και το μέλλον ανήκει και στους δυο μας»

Σχολιάζοντας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα από την πλευρά του ο υπουργός της πΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφείπε ότι αυτό «το υπαγορεύουν άλλες διαδικασίες, που συνδέονται θα έλεγα περισσότερο με το ευρωπαϊκό χρονοδιάγραμμα, παρά με το χρονοδιάγραμμα του ΝΑΤΟ όπως επίσης και από τους εκλογικούς κύκλους των δυο χωρών». «Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καταλήξουμε σε λύση, τόσο το καλύτερο» τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι «δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια γιατί είμαστε γείτονες». «Νομίζω ότι έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top