ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Σημίτη – Γεννηματά στη σκιά των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ

Ç ðñüåäñïò ôïõ ÐÁÓÏÊ Öþöç ÃåííçìáôÜ (Á) êáé ï ðñþçí ðñùèõðïõñãüò Êþóôáò Óçìßôçò (Ä) óôï äéåèíÝò óõíÝäñéï ìå ôßôëï "Greece forward, ðñïïäåõôéêÝò ëýóåéò ãéá ôï óÞìåñá êáé ôï áýñéï", ÔåôÜñôç  14 Ïêôùâñßïõ 2015. ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁÐÅ - ÌÐÅ/ÁëÝîáíäñïò ÌðåëôÝò

Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είχε χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στη Βουλή.Κατά πληροφορίες, η κ. Γεννηματά τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τον σχεδιασμό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα.

Η συνάντηση με τον κ. Σημίτη διήρκεσε μία ώρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά  από την πλευρά της κ.Γεννηματά  η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντά τον πρώην πρωθυπουργό τακτικά και συγκεκριμένα μία φορά το δίμηνο. Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι ο κ.Σημίτης είναι πάντα υποστηρικτικός στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ανέφεραν πάντως ότι Γεννηματά – Σημίτης δε συζήτησαν για το αίτημα των εκλογών, που ο πρώην πρωθυπουργός είχε θέσει μετ επιτάσεως και στην τελευταία του συνέντευξη. Οι ίδιες πηγές από την πλευρά της κ.Γεννηματά έλεγαν: “Θέλουμε εκλογές και αύριο, αλλά δε μπορούμε να τις επιβάλλουμε. Το θέμα είναι και τι θα βγει από εκλογές. Άμα είναι να έχουμε μια από τα ίδια…»

Το ραντεβού είχε κανονιστεί – σύμφωνα με πληροφορίες- πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο επικράτησε ένταση στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ την Τρίτη η κ.Γεννηματά κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Προχώρησε επίσης ουσιαστικά στο ξήλωμα των αρμοδιοτήτων του γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανου Ξεκαλάκη και του Πολιτικού Συμβουλίου, που διαφωνούσαν με τις αποφάσεις για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπράταξης, ενώ άφησε αιχμές κατά της ομάδας του Νίκου Ανδρουλάκη η οποία είχε καταθέσει πρόταση τελευταία στιγμή κατά τη συνεδρίαση του Σαββάτου με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

 

Είχαν προηγηθεί «πυρά» τόσο του κ. Ανδρουλάκη όσο και τοιυ κ. Ξεκαλάκη κατά της κ. Γεννηματά, μέσω του Αθήνα 9.84.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: « Δεν μπορεί να κάνουμε κουπί σε δεμένη βάρκα. Προτιμώ να είμαι ένας στους δέκα που θα ξανακάνει μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη, παρά ο ένας που θα την οδηγήσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»

Από την πλευρά του ο κ. Ξεκαλάκης είχε δηλώσει ότι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ “καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει ένα μηχανισμό”. “Το διακύβευμα, όπως είχε πει, είναι αν θέλουμε ένα μικρό ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα υποτακτικών πολιτικών στελεχών, ή αν θέλουμε μια μεγάλη πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη”.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top