ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας «Για μια νέα αρχή»- Ποιοί παραβρέθηκαν

Lykoudis_Theocharopoulos

Με στόχο την επαναθεμελίωση και τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς που θέλει να συμβάλλει στην προοδευτική κατεύθυνση της πολιτικής ζωής του τόπου, συναντήθηκαν και συζήτησαν πολίτες από τον χώρο της ανανεωτικής και μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας  σε συνέχεια του κειμένου που υπέγραψαν πολλά στελέχη από τον χώρο τις προηγούμενες ημέρες.

Στην εκδήλωση που συντόνισαν ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, ο Ηλίας Στάϊκος και ο Χάρης Πεπόνης, οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η προσπάθεια με το ΚΙΝΑΛ απέτυχε καθώς περίσσεψαν, όπως σημείωσαν, οι τακτικισμοί και οι αρχηγισμοί και έλειψε η πολιτική. Επίσης κατηγόρησαν το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό καθώς κυβερνούσε μέχρι πρόσφατα με τους ΑΝΕΛ.

«Η σημερινή ανοιχτή συνάντηση είναι μια κίνηση από τα «κάτω», από τη βάση. Στελέχη της δημοκρατικής μεταρρυθμιστικής αριστεράς και μέλη της κοινωνίας των πολιτών καλούν για μια νέα αρχή στον χώρο. Ουσιαστικά συσπειρώνεται ξανά ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς που μόλις τα προηγούμενα χρόνια εξέφρασε ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Είναι το πρώτο βήμα και στόχος είναι να συζητηθεί το πολιτικό πλαίσιο, η στρατηγική και τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος. Αυτή η πρωτοβουλία αφορά την κεντροαριστερά και τους προοδευτικούς πολίτες.

Για μια πραγματικά νέα αρχή μακριά από σχήματα αναπαλαίωσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε «επιδίωξή μας είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να σχηματοποιηθούν όλα αυτά ώστε η ενιαία σύγχρονη μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική Αριστερά να κατέβει στις ευρωεκλογές για να εκφράσει τις θέσεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς Σπύρος Λυκούδης εξέφρασε την αισιοδοξία του που κατάφεραν οι πολίτες του χώρου να συναντηθούν και υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «το ότι κατορθώσαμε σε μια στιγμή όπου τα πράγματα στη χώρα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστα, με μια διάχυτη πολιτική παρακμή και με προφανή αδιέξοδα, το ότι αισθανθήκαμε την ανάγκη, ανταποκρινόμενοι και στο αίτημα της κοινωνίας, να συναντηθούμε, αυτό είναι σημαντικό».

«Η στόχευσή μας είναι αυτό που ξεκινάει σήμερα να αποκτήσει ρίζες και στον βαθμό που αυτό γίνει προφανώς στη στόχευση των μεγάλων κοινωνικών συναντήσεων που είναι οι κάλπες θέλουμε να είμαστε παρόντες» συμπλήρωσε ο κ. Λυκούδης.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Δημήτρης Χαλαζονίτης, ο Δημήτρης Λουκάς, ο Νίκος Χρυσόγελος και ο Θοδωρής Τσίγκας.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top