ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας- Δυσφορία Γεννηματά και ανταλλαγή μηνυμάτων

tsipras-theodorakis

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ραντεβού προέκυψε μετά το σχέδιο νόμου που είχε προτείνει το Ποτάμι για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία του κ.Θεοδωράκη και έτσι κλείστηκε το ραντεβού για τη Δευτέρα προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για το περιεχόμενο της πρότασης.

Αξίζει να σημειωθεί ο τι ο πρωθυπουργός επιλέγει να συναντήσει  (καταρχάς τουλάχιστον) τον Σταύρο Θεοδωράκη αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει ανάλογη πρόταση.

Δυσφορία Γεννηματά

Η ανακοίνωση της συνάντησης Τσίπρα- Θεοδωράκη προκάλεσε τη δυσφορία Γεννηματά, καθώς όπως υποστηρίζουν κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Θεοδωράκης δεν ενημέρωσε καθόλου την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. ως όφειλε. για την πρωτοβουλία του αφού πολιτικά μετέχει σε ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα  και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί πολιτικά και να βγει πιο μπροστά επικοινωνιακά ο κ.Τσίπρας και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτησή της στο twitter, η κ Γεννηματά αναφέρει: «Για το Κίνημα Αλλαγής άλλο ζήτημα είναι η ανάγκη Εθνικής Συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά όλοι»

Σην ανάρτησή αυτή,απάντησε ο Σταυρος Θεοδωράκης σημειώνοντας: «Το είπα στη Βουλή, το επαναλαμβάνω και σήμερα για να γίνει κατανοητό κι απ’ αυτούς που δεν το κατάλαβαν. Οι ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν. Και ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατιθέμεθα με στόχο τη συνεννόηση και όχι την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top