ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση Γεννηματά- Σημίτη- Υπογραφές μαζεύει ο Γερουλάνος

gennimata-simitis

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν το Σάββατο.

Η Φώφη Γεννηματά, συναντήθηκε σήμερα  στο γραφείο του στη Βουλή  με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη. Αφορμή ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στον κ. Σημίτη, αλλά και στους Γιώργο Παπανδρέου και Βαγγέλη Βενιζέλο, πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, να παραστούν στο συνέδριο που αρχίζει το Σάββατο το απόγευμα.

Το συνέδριο και η πορεία της παράταξης ήταν και το αντικείμενο της συζήτησης με τον Κώστα Σημίτη, η οποία διήρκεσε μισή ώρα.

Το συνέδριο και ο τρόπος που οργανώθηκε έχει επικριθεί ιδιαίτερα και έχει προκαλέσει εμφύλιο εντός του κόμματος.

Ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο TheCaller, δήλωσε ότι «το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι ένα συνέδριο – παρωδία, ένα συνέδριο «ψεκάστε –σκουπίστε – τελειώσατε»» και ο σκοπός του – όπως είπε – «είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο Συνέδριο. Αυτό στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα, ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα ομάδα στελεχών, μελών και φίλων που πρόσκεινται στον κ. Γερουλάνο, υπογράφει κείμενο με το οποίο ζητά τη διεξαγωγή τακτικού, ανοικτού, δημοκρατικού Συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με εκλεγμένους συνέδρους, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 για να συζητηθούν και να αποφασιστούν:

  • η στρατηγική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τρόπος συνδρομής και λειτουργίας του σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής,
  • οι θέσεις και προτάσεις του για την ελληνική κοινωνία,
  • οποιαδήποτε καταστατική αλλαγή

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Με ενημερωτικό σημείωμα η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι το Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προκηρύχθηκε πριν από 2 χρόνια. Οι αντικειμενικές πολιτικές συνθήκες της περιόδου που ακολούθησε δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί νωρίτερα και προσθέτει ότι σε ότι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός.

‘Ήδη, εδώ και 6 μήνες στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2019, αποφασίσαμε και ανακοινώσαμε ότι το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου  του 2019.

Άρα η τελική πρόσφατη απόφαση της ΚΟΕΣ για Συνέδριο στις 23-24/11, δεν αποτέλεσε παρά τον ακριβή χρονικό προσδιορισμό με βάση την σχετική προηγούμενη απόφαση μας που ήταν σε όλους γνωστή.

Εξ’ άλλου ήταν συνεχείς οι αναφορές της Προέδρου ότι το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος του 2019.

Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται ακόμη ότι τον Απρίλιο  του 2019, αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι προχωράμε μπροστά με όχημα το Κίνημα Αλλαγής.

Ότι τα Κόμματα και οι Κινήσεις που συμμετέχουν σε αυτό θα κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε να βοηθήσουν το νέο φορέα να κάνει μεγάλα βήματα μπροστά!

Την απόφαση αυτή πήραν οι 4.500 δημοκρατικά εκλεγμένοι Σύνεδροι του Κινήματος Αλλαγής –στην μεγάλη τους πλειοψηφία μέλη του ΠΑΣΟΚ- που αναδείχθηκαν από την ψήφο 65.000 πολιτών – επίσης στην συντριπτική τους πλειοψηφία μέλη ΠΑΣΟΚ – που μετείχαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Το συνέδριο αυτό του Κινήματος Αλλαγής πριν από οκτώ μήνες , 30 Μαρτίου 2019, ήταν ένας ακόμα σημαντικός σταθμός σε μια σειρά πρωτοβουλιών και συλλογικών αποφάσεων που ξεκίνησαν από το 2015.

·        Στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ το 2015 – πριν την εκλογή Προέδρου που ακολούθησε – αποφασίστηκε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ «συμβάλλει συντεταγμένα αλλά ειλικρινά και γενναιόδωρα στη συγκρότηση ενός ευρύτερου σχήματος» .

·        Με σειρά πρωτοβουλιών στην συνέχεια συγκροτήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΡΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ.   Ακολούθησε το ανοιχτό κάλεσμα ίδρυσης του νέου φορέα της ενιαίας Κεντροαριστεράς από την βάση, με την συγκλονιστική συμμετοχή και εντολή 220.000 πολιτών, τον Νοέμβριο του 2017. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ έχοντας πλήρη επίγνωση ότι πάμε μπροστά με την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα

·        Με  τα ψηφοδέλτια του νέου αυτού φορέα, του Κινήματος Αλλαγής, εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές και ευρωεκλογές, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές μας.

Διακηρυγμένος στόχος εξ’ αρχής αυτού του πολιτικού σχεδίου ήταν  η δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα που θα ενώσει κάτω από την ίδια στέγη όλους όσους πιστεύουν στις αρχές και ιδέες του σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού προοδευτικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας.

Τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της Ανανεωτικής Αριστεράς, των στελεχών που προέρχονται από το ΠΟΤΑΜΙ, των Κινήσεων Πολιτών, της πολιτικής οικολογίας. Αυτό κάναμε και κάνουμε πράξη.

Αυτό το πολιτικό εγχείρημα υλοποιούμε με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που στελεχώνουν τα εκλεγμένα Κεντρικά και τα Περιφερειακά Όργανα του Κινήματος Αλλαγής,  στην πρώτη γραμμή.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top