ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στην Ρίγα – πιθανό έκτακτο Eurogroup

Tsipras_Merkel1

Οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, την Πέμπτη στη Ρίγα της Λετονίας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενδέχεται να αποτελέσουν τη βάση για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών, όπως μεταδίδει το κρατικό γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Dpa.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες που επικαλείται το πρακτορείο, η Ελλάδα έχει καταθέσει για πρώτη φορά μια ουσιαστική λίστα μεταρρυθμίσεων, η οποία περιλαμβάνει και σχέδια για προσαρμογές στο συνταξιοδοτικό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεν αποκλείεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα.

«Η Μέρκελ και ο Ολάντ επιθυμούν λύση για την Ελλάδα ως τα τέλη Μαΐου» είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Die Welt, που αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζητούν γρήγορα και ξεκάθαρα βήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να έχουμε μια λύση στο τραπέζι ως τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Ολάντ. «Πρέπει να επιταχύνουμε τα πράγματα, διότι το τέλος Μαΐου πλησιάζει γρήγορα», πρόσθεσε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τη Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της εξέφρασε την ελπίδα ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος ήδη κατά τη συνάντηση του Brussels Group.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top