ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ώρα Αποφάσεων»: Iδρυτική συνέλευση τον Σεπτέμβριο – Εγκρίθηκε η πολιτική διακήρυξη και ο οδικός χάρτης

Athina100a

Εγκρίθηκε από την συντονιστική επιτροπή η αρχική πολιτική διακήρυξη και ο οδικός χάρτης για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.

«Ξεκινάμε τις διαδικασίες για την ίδρυση νέου φορέα με τρεις βασικές αρχές. Ελευθερία διατύπωσης γνώμης, ισοτιμία και ομαδικότητα» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, που παρουσίασε και την πορεία προς στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου, κατά την συνεδρίαση της Αρχικής Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΑΕΣΕ) της «Ώρας Αποφάσεων», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  στην Αθήνα.

«H δημόσια συζήτηση συνεχίζει να διεξάγεται για το παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να το αλλάξουμε» προσδιόρισε τον στόχο η Άννα Διαμαντοπούλου

Οι Γιάννης Δατσέρης και Μιλτιάδης Νεκτάριος αναφέρθηκαν σε ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προγραμματικών θέσεων. Εισηγήσεις για θέματα οργάνωσης, εξεύρεσης πόρων και επικοινωνίας θα πραγματοποιηθούν από άλλα μέλη της Επιτροπής που έχουν αναλάβει τον συντονισμό των επί μέρους δραστηριοτήτων.
Η ΑΕΣΕ θα αποτελέσει τη «σπονδυλική στήλη» της «Ώρας Αποφάσεων» για το επόμενο χρονικό διάστημα και η σύνθεσή της αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια να εκφραστεί δυναμικά και αντιπροσωπευτικά η προοδευτική, παραγωγική Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 65% των μελών της Επιτροπής είναι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. ελεύθεροι επαγγελματίες, και επιχειρηματίες. Παράλληλα, βέβαια, σημαντική είναι η εκπροσώπηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση και στην εκπαίδευση, ενώ διακριτή είναι η παρουσία αγροτών και συνταξιούχων. Αντιστοίχως, αντιπροσωπευτική είναι και η γεωγραφική προέλευση των μελών.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top