ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την συζήτηση για την προανακριτική

nikos voutsis-diaskepsi proedron

Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης προκειμένου να αποφασίσει εάν θα στηθούν 10 ή μία κάλπες, λιγότερο από ένα 24ωρο πριν από τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis.

Κατά τις πληροφορίες, η πλειοψηφία επιμένει να στηθούν 10 κάλπες, κάτι που η ΝΔ θεωρεί απαράδεκτο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την ψηφοφορία εάν ληφθεί αυτή η απόφαση.

Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης το πρωί της Τρίτης. Ερωτηθείς από τον ΣΚΑΪ αν το εξετάζει η ΝΔ, απάντησε: «Θα δούμε. Η ΝΔ έχει τα όπλα της», για να προσθέσει: «Δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτα. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή τη μεθόδευση και στην Ολομέλεια».

Παράλληλα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πρόκειται να αποφασίσει τι ώρα θα μιλήσουν τα προς παραπομπή πολιτικά πρόσωπα και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την οργάνωση της συζήτησης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε ηλεκτρισμένο κλίμα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, αναμένεται μαραθώνια, ξεπερνώντας τις 16 ώρες που αναφέρει η προγραμματισμός -έναρξη 09:00 και ολοκλήρωση στις 22:00. Έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές εκτιμούν ότι η συνεδρίαση θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα μιλήσουν περισσότεροι από 50 ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί αρχηγοί, οι εισηγητές και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα -εκτός του Δημήτρη Αβραμόπουλου, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό- θα στείλει γραπτό υπόμνημα.

Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θα έχουν στη διάθεσή τους 20 λεπτά για να μιλήσουν, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ο χρόνος αυτός θα ξεπεραστεί.

Θα ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία, κατά την οποία δικαίωμα ψήφου έχουν και πέντε εκ των 10 εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτές. Στην περίπτωση που θα στηθούν 10 κάλπες, τα εν λόγω πρόσωπα δεν θα μπορούν να ψηφίσουν για τον εαυτό τους αλλά μόνο για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εν συνεχεία, θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων για να κριθεί εάν θα συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis. Για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής χρειάζονται 151 ψήφοι.

πληροφορίες in.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top