ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Ελλάδας-Εσθονίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

tallinn-1

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας και τον Εσθονό CIO (Chief Information Officer) Σιμ Σικούτ είχε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στο περιθώριο του Tallinn Digital Summit 2019 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Βασικό θέμα που συζητήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών ήταν η αμοιβαία πολιτική βούληση για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για την επιμόρφωση των πολιτών στις ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και για την μεταφορά καλών πρακτικών.

Ο κ. Πιερρακάκης κι ο κ. Ζαριφόπουλος είχαν σειρά επαφών και επισκέψεων σε φορείς στο Ταλλίν της Εσθονίας που σχετίζονται με την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Tallinn Digital Summit 2019 η ελληνική αποστολή ήταν επίσημη προσκεκλημένη της εσθονικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί σε θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης και πολιτικής.

Ο υπουργός, ο υφυπουργός και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, πρόσωπα που έχουν διακριθεί για τις καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στο πεδίο των ψηφιακών εφαρμογών, ξεναγήθηκαν στο e-Estonia, το Κέντρο Ενημέρωσης για την διαδικασία ψηφιοποίησης που ακολούθησε η χώρα και τις πρακτικές εφαρμογές αυτής. Επίσης, επισκέφτηκαν το «Κέντρο Αριστείας Κυβερνοασφάλειας» του ΝΑΤΟ και τις εγκαταστάσεις του EU – LISA, Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Επιχειρησιακή Διαχείριση ΙΤ Συστημάτων Μεγάλης Κλίμακας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top