ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

skoupidia4

Τα βουνά των σκουπιδιών θα μείνουν στους δρόμους τουλάχιστον έως την Πέμπτη, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισαν τη συνέχιση των αποκλεισμών στα αμαξοστάσια και στους ΧΥΤΑ, επιμένοντας την πρόταση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριότητας.

Η απόφαση για την συνέχιση των κινητοποιήσεων ήταν ομόφωνη. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει και πάλι μετά την απεργία της Πέμπτης για να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρότι πήραν από τη κυβέρνηση σχεδόν τα πάντα (κατάργηση ορίου ηλικίας, 2.500 προσλήψεις, όχι συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα) αποφάσισαν να συνεχίσουν. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θεωρούν μικρό τον αριθμό των 2.500 προσλήψεων που τους υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μαξίμου. Εκτιμούν ότι αποτελεί βάση εκκίνησης, αλλά ταυτόχρονα, όπως είπαν, πετά το μπαλάκι στους δήμους και διεκδικούν 10.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Επίσης, ζητούν περισσότερες διασφαλίσεις για την μη είσοδο ιδιωτών στην καθαριότητα

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ θα ψηφιστεί η βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε εκτάκτως χθες ο Πάνος Σκουρλέτης στην οποία προστέθηκε και η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μην υπάρξει όριο ηλικίας στις χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα μετά από διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Οι εργαζόμενοι προανήγγειλαν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αυξημένο προσωπικό ασφαλείας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, οι οποίες αυξάνουν τους κινδύνους για τη δημόσια Υγεία.

Εν τω μεταξύ, ένταση επικρατεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ότι θα αναθέσει σε ιδιώτες εργολάβους να καθαρίσουν την πόλη ακόμη κι αν λήξει η απεργία.

Μάλιστα, εργαζόμενοι στην καθαριότητα διέκοψαν βιαίως δύο φορές τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, η οποία θα επιλέξει τον μειοδότη.

πληροφορίες skai.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top