ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των Εξαρχείων ζητά ο Γ. Καμίνης

Kaminis

Τη βούληση του δήμου Αθηναίων να μην αφεθεί στην τύχη η περιοχή των Εξαρχείων, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Καμίνης καταδίκασε την επίθεση και κατήγγειλε ότι στην περιοχή «το κοινό έγκλημα έχει καταφέρει να διασταυρωθεί με την πολιτική βία». Στα Εξάρχεια, είπε, απαιτείται «συνολικό σχέδιο τώρα». « Όχι μόνο ένα σοβαρό αστυνομικό επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομίας, σε μία περιοχή που διακρινόταν για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης της περιοχής, η οποία πλέον» σημείωσε «δεν έχει τράπεζες, δεν έχει δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς και σε λίγο κινδυνεύει να μην έχει ούτε σούπερ μάρκετ».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, είπε, ότι η επίθεση κατά των αστυνομικών «δίνει τροφή σ΄όσους απεργάζονται αντιδημοκρατικά σχέδια για τα Εξάρχεια».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας» Νίκος Σοφιανός, κάλεσε το δήμαρχο να καταρτίσει ο δήμος δικό του σχέδιο με παρεμβάσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

 

Το αίτημα για ισόρροπη κατανομή της φιλοξενίας προσφύγων, επαναφέρει ο δήμος Αθηναίων

Το αίτημά του για ισόρροπη κατανομή των προσφύγων σε όλους τους δήμους της χώρας, επανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή αντιδράσεις κατοίκων των Σεπολίων για την ενοικίαση πολυκατοικίας από ΜΚΟ για να εγκαταστήσει σ΄αυτήν πρόσφυγες.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε, ότι κατανοεί τις ανησυχίες των κατοίκων και κατηγόρησε την κυβέρνηση αλλά και την ΚΕΔΕ, ότι ενώ εδώ και μήνες το έχει ζητήσει, τίποτε δεν έχουν πράξει. Αντίθετα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όπως ο ίδιος είπε, αποδέχθηκε το αίτημα που της κατέθεσε να μη νοικιάζει διαμερίσματα για την εγκατάσταση προσφύγων σε συνοικίες της Αθήνας, που ήδη σηκώνουν μεγάλο βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Επίσης ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης ανάφερε, ότι από την εγκατάσταση προσφύγων υπάρχουν και οφέλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2016 «έπεσαν» στην τοπική οικονομία των περιοχών αυτών και γενικότερα της ελληνικής, δύο εκατομμύρια ευρώ από τις μέχρι τώρα μισθώσεις διαμερισμάτων (ενοίκια, μισθοδοσία προσωπικού, αγορά οικιακού εξοπλισμού κ.α.).

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top